به نام خداوند بخشاینده مهربان
درباره نویسنده واهداف وبلاگ
حبیب ماهری کارشناس ومشاور امور محیط زیست، با 30 سال سابقه وتجربه، عاشق طبیعت ایران زمین هستم وهدفم بالا بردن فرهنگ زیست محیطی جامعه از طریق فراهم کردن اطلاعات مورد نیاز است. این وبلاگ سعی دارد، مسایل زیست محیطی را مورد نقد وبررسی قراردهد
آزمایشگاه شیمی آب (مرجع و معتمد) سازمان حفاظت محیط زیست
آنالیز و اندازه گیری
پارامترها:
(PH,COD,BOD,TDS,TSS,EC,DO)
قلیائیت کل(کربنات و بیکربنات)
سختی کل،کلسیم،منیزیم،کدورت،دترجنت،کلراید،فسفات،آمونیاک،سولفات،نیترات
ونیتریت.
بخش هوا- منابع ثابت: NO,NO2,CO,CO2,O2,NOx,SO2,CxHy,H2S
منابع سیار: PM10
:Web Site
http://bahare-tabiat.blogfa.com
http://bahare-tabiat.blogsky.com
تماس با بهار طبیعت:
آبشار تنگزندان در شهرستان کیار
بهشت زمین در دستان طبیعت
به هر جای ایران که نگاه کنید زیباییهای زیادی را در آن مشاهده میکنید که شاید در هیچ جای دیگر دنیا یافت نشود. چهارمحال و بختیاری، سرزمین آبشارهای مینیاتوری این بار بهشت گمشدهای را از میان کوههای سر به فلککشیدهاش به نمایش درآورده که چشم دوربینها را به سمت خود نشانه برده است. آبشار تنگزندان در شهرستان کیار با ارتفاعی بیش از 130متر خود را از چشم بشر پنهان کرده بود تا بکر باقی بماند، اما این انسان است که به دنبال کشف ناشناختههاست و این بار آبشار تنگزندان را از میان کوهها بیرون کشیده و بسیاری کوهنوردان و گردشگران مجذوب آن شدهاند . برای دسترسی بهاین آبشار باید چیزی حدود شش ساعت پیادهروی و کوهنوردی کرد. آبشار تنگزندان در 40 کیلومتری بروجن قرار دارد که در بین بومیان منطقه حفاظتشده سبزکوه به آبشار دودی یا کرودیکن معروف شده است. علت این نامگذاری در بین مردم منطقه حجم زیاد آب است که از ارتفاع 130 متری به پایین فرود میآید و هالهای را در اطراف خود ایجاد میکند که آن را به آبشار دودی معروف کرده است. مسیر آبشار تنگزندان صعبالعبور نیست، به دلیل بکربودن این نقطه باید جانب احتیاط را رعایت کرد و با وسایل و امکانات مناسب به دل این طبیعت بکر با ناشناختههای بسیاری رفت، اما کوهنوردان و گردشگرانی میتوانند به دل این ناشناختهها سفر کنند که خستگی مسیر را به جان بخرند. همچنین به دلیل شیب زیادی که در مسیر این آبشار وجود دارد حتما نیاز به بلد راه هست. پس بدون بلد به این منطقه سفر نکنید. دامنه کوههای آبشار تنگزندان از ساعت 10 صبح تا 3 بعدازظهر پذیرای خورشید است و باقی روز ، صخرهای که آبشار از آن جاری است، بر دامان کوه سایه افکنده است تا با خنکای سایهاش جان گردشگران و کوهنوردان را تازه کند. در مسیر این آبشار درختان زیبایی چون بلوط، ارژنگ و بادام کوهی در اطراف و دل صخرههایش ریشه افکندهاند و به عظمت و زیبایی این آبشار افزوده است. بهترین زمان برای سفر به آبشار تنگزندان یا همان آبشار دودی، از اوایل اردیبهشت تا مرداد است که طبیعت لطافت و زیباییاش را به رخ میکشد، اما یادمان نرود وقتی طبیعت سخاوتمندانه دستانش را به سوی ما دراز میکند به این سخاوتمندی خیانت نکنیم و از آنها به بهترین شکل استفاده کنیم.
راهنمای نگهداری و تشخیص روغن زیتون اصل
درباره مزایای مصرف روغن زیتون گفتنی بسیار است، اما روغن زیتون مثل خیلی کالاهای دیگر نوع تقلبی هم دارد و شیوه شناخت اصل و مرغوب آن برای همگان معلوم نیست. غصه نخورید! هر چه خوب است در این باره بدانید همینجاست: مقداری از آن را روی زبانتان بگذارید و بدون بستن دهان، به مزه و نحوه پخش آن روی زبانتان دقت کنید. اگر بسرعت پخش شد و در انتهای زبانتان مزهای تند حس نکردید، خوب است و در صورت احساس مزه تندی علامت کال و نارس بودن زیتون هنگام برداشت محصول است. البته مزه تلخ هر چه بیشتر باشد، نشانه مرغوبیت و حفظ خواص آنتیاکسیدان روغن زیتون است. در بررسی مرغوبیت زیتون به رنگ اعتماد نکنید زیرا عوامل زیادی در رنگ زیتون دخیلاند، اما روغن زیتون طبیعی و بکر بیشتر رنگی سبز و مایل به زرد دارد. اگر شامه خوبی دارید، از بوی روغن زیتون هم میتوانید پی به کهنگی یا تازگی آن ببرید. بوهایی تند شبیه علف، سبزی، سیبو گوجهفرنگی از جمله بوهایی است که افرادی با شامه خوب در توصیف روغن زیتون اصل به کار میبرند. در صورتی که روغن بوی فلز یا زنگ آهن بدهد نشانه بیکیفیتی و تحلیل رفتن خواص یا حتی فاسد شدن آن است. از نگهداری و بخصوص خرید روغنهایی که در شیشههای شفاف یا معرض نور یا از آن بدتر پشت ویترین و در برابر حرارت و پرتو آفتاب بوده است، خودداری کنید وگرنه پولتان را بابت خرید روغنی بیخاصیت دور ریختهاید. روغن زیتون را در جای خشک، تاریک و دور از گرما نگهداری کنید. به مقدار لازم برای مصارف هفتگی در ظروف سرامیک یا پلاستیکی تیره بریزید. در آن را حتما محکم کنید تا با اکسیژن هوا تماس زیادی نداشته باشد وگرنه علاوه بر این که خواص مفید خود را ازدست میدهد، بزودی فاسد نیز خواهد شد.
مواد شوینده سازگار با محیطزیست
هر روز شاهد محصولات بیشتری هستیم که بر اساس منابع تجدیدپذیر تولید میشوند. محصولات پاککننده خانگی اکنون حاوی مواد تمیزکننده فعالی هستند که از روغنهای گیاهی و شکر به دست میآید. این مواد پاککننده سازگار با محیطزیست بوده و با استفاده از بیوتکنولوژی و به کمک قارچها و باکتریها قدرت اثرگذاری بالایی دارند. مواد پاککننده در همه جا حضور دارند؛ در پودرهای شستوشو، مایع ظرفشویی، پاککنندههای خانگی، کرمهای مخصوص پوست، ژلهای شستوشو و شامپوها. مواد شوینده، کثیفی و چربی را از بین برده و باعث کفکردن مواد شستوشوی مو و جذب سریع چربیها روی پوست میشوند. معمولا بیشتر مواد پاککننده از نفتخام که یک سوخت فسیلی با منابع محدود است تولید میشود.با این تفاسیر، تولیدکنندگان تلاش فزایندهای را برای جایگزینکردن منابع پایدار تولید مواد شوینده به جای نفت آغاز کردند، هر چند این ترکیبات شوینده معمولا به صورت شیمیایی تولید میشوند. مشکل اینجاست موادی که از طریق چنین فرآیند شیمیایی تولید میشوند کاربردهای محدود و تنوع ساختاری اندکی دارند، چون ساختار ملکولی آنها خیلی پیچیده نیست.بتازگی محققان انستیتو فرانهوفر آلمان رویکرد متفاوتی را در این زمینه اتخاذ کردهاند. آنها با استفاده از روشهای بیوتکنولوژی و با کمک قارچ و باکتری اقدام به تولید سورفکتانتها (مواد شوینده فعال) کرده و موفق شدهاند بر اساس منابع پایداری مانند شکر و روغن گیاهی، زیست سورفکتانتهای میکروبی تولید کنند. محققان از لیپیدهای سلوبیوز (CL) و مانوسایلریتریتول استفاده کردهاند، چرا که آزمایشهای قبلی قابلیت کاربرد صنعتی این دو لیپید را ثابت کرده بود. این مواد را میتوان با استفاده از نوع خاصی قارچ سیاهک به مقدار زیاد تولید کرد. قارچ سیاهک نوعی قارچ بوده که روی محصول ذرت اثرگذار است. بعلاوه CL دارای خواص آنتیباکتریال است.آنچه زیست سورفکتانتها را از رقبای مصنوعی متمایز میکند، گستردگی تنوع ساختاری آنهاست. همچنین میزان سمیت آنها کمتر بوده، زیست تجزیهپذیر هستند و در شلکردن (خردکردن) چربیها هم کارایی خوبی دارند. اما با وجود این تا به امروز از سورفکتانتها استفاده کمی در محصولات آرایشی و بهداشتی خانگی شده است. این زیست سورفکتانت توسط مخمری که از شهد زنبور عسل برداشت شده تولید میشود. متخصصان معتقدند اگر ما میخواهیم که سورفکتانتها بازار را تسخیر کنند نیاز به افزایش بازده مخمرها داریم.برای رسیدن به این منظور دانشمندان در حال بهینهسازی فرآیندهایی برای کاهش هزینه تولید هستند. آنها میکرو ارگانیسمها را در یک زیست رآکتور کشت میکنند. در این زیست رآکتور مخلوط شکر، روغن، ویتامینها و نمکهای معدنی به طور دائم در حال همزدن است. هدف از این کار رسیدن به غلظتهای بالا در حداقل زمان ممکن به طوری است که میکروارگانیسمها تشویق به رشدکردن شوند. فاکتورهای متعددی از جمله اکسیژن، میزان PH، شرایط سلولها و دما بر خروجی کار تاثیرگذار است. ترکیب محیط کشت هم موضوعی حیاتی است. مرحله بعد جداکردن زیست سورفکتانت از محیط مخمر به کمک عوامل صنعتی و اختصاص دادن آنها به شویندههای مخصوص ظرفشویی، گاز پاککن و لوازم آرایشی ـ بهداشتی است. چنانچه محققان بتوانند در تولید این سورفکتانتها به موفقیت دست یابند علاوه بر کاهش وابستگی به نفت میتوانیم مواد شوینده سازگار با محیطزیست را به خانههایمان دعوت کنیم.
منبع:
sciencedaily