انسان و طبیعت

محیط زیست طبیعی و انسانی - قوانین و مقررات - استانداردهای زیستمحیطی - فناوری اطلاعات

انسان و طبیعت

محیط زیست طبیعی و انسانی - قوانین و مقررات - استانداردهای زیستمحیطی - فناوری اطلاعات

افعی سوسن

 به نام خداوند بخشاینده مهربان 

 

 

 

 

درباره نویسنده واهداف وبلاگ

 

 

حبیب ماهری کارشناس ومشاور امور محیط زیست، با 30 سال سابقه وتجربه، عاشق طبیعت ایران زمین هستم وهدفم بالا بردن فرهنگ زیست محیطی جامعه از طریق فراهم کردن اطلاعات مورد نیاز است. این وبلاگ سعی دارد، مسایل زیست محیطی را مورد نقد وبررسی قراردهد

 

 

آزمایشگاه شیمی آب (مرجع و معتمد) سازمان حفاظت محیط زیست

 

 

آنالیز و اندازه گیری

 

 

پارامترها:

 

 

(PH,COD,BOD,TDS,TSS,EC,DO)

 

قلیائیت کل(کربنات و بیکربنات)

 

سختی کل،کلسیم،منیزیم،کدورت،دترجنت،کلراید،فسفات،آمونیاک،سولفات،نیترات  

 

ونیتریت.

 

بخش هوا- منابع ثابت: NO,NO2,CO,CO2,O2,NOx,SO2,CxHy,H2S

 

منابع سیار: PM10

 

 :Web Site

 

http://bahare-tabiat.blogfa.com

 

 

 

http://bahare-tabiat.blogsky.com  

 

 

 

http://www.maheri.8m.com

 

 

 

تماس با بهار طبیعت: 

 

 bahare_tabiat@yahoo.com 

 

 

                        

 

 

               

  بهار طبیعت 

 

 

 

 

 

 

 

افعی سوسن 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

در جنگل های لاهیجان و زمانی که پاسی از شب گذشته،  و سکوت فضا را پر کرده ،گشت زنی و به دنبال تحقیق و ناگاه با هیبت درختی پوشیده از خزه و برگ میخکوب می شویم. برای اندکی دید بهتر، نور چراغ قوه را به سمت این دیواره سیاه می گیریم که چشم مان با برق چشمان خزنده ای محافظه کار که از قضا آرامش شبانگاهی اش برهم خورده، گره می خورد. در این نیمه شب تابستانی، فاصله میان دیدن و ثبت تصویر ، تنها یک دم می باشد. 

 

 

 

 

افعی سوسن، یک مار نیمه سمی است که دامنه پراکنش آن از منتهی الیه شمال شرقی ایتالیا شروع می شود و به سمت جنوب مدیترانه یعنی اسلوونی، کرواسی، مقدونیه و یونان امتداد پیدا می کند. در ترکیه، لبنان، سوریه، کوه های قفقاز، ایران و عراق هم می توان این گونه را در مناطقی با آب و هوای نسبتا مرطوب مشاهده کرد. افعی سوسن که از سطح آب های آزاد تا ارتفاعات 2000 متری هم دیده شده، به گروه مارهای سمی اتفاقی تعلق دارد، چراکه دندان های نیش پشت آرواره بالاجای گرفته اند و در عمل نمی تواند سم خود را وارد بدن انسان کند. با این که مقدار سم موجود در غدد سمی این مار برای انسان ناچیز است، اما به دلیل احتمال حساسیت توصیه می شود فرد مارگزیده حتما به پزشک مراجعه کند. در افعی سوسن یک جفت دندان بزرگ پشت استخوان آرواره بالاقرار دارد که زاویه آن به سمت عقب است. این دندان های نیش شیار مانند می توانند میزان کافی سم را به بدن شکار تزریق کنند. این خزنده شب زی همچون سایر مارهای نیمه سمی معمولاشکار خود را گاز می گیرد و بدون آن که رهایش کند، سعی می کند با حرکات آرام، شکار را به سمت دندان های پشتی براند و از این طریق سم را به بدنش تزریق کند. پس از آن، بلعیدن شکار بی جان آغاز می شود.  

 

 

 

زیستگاه: 

 

 

 

میان شاخه های افتاده روی زمین و تنه درختان جنگلی، سنگ ها و صخره های بوته زارها، زمین های خشک، فضاهای باز و گاها درخت زارهای تخریب شده، دیوارهای قدیمی و ویرانه ها مشاهده می شود. 

 

 

 

تغذیه: 

 

 

 

از پستانداران کوچک و انواع جوندگان اعم از گکوها و مارمولک ها که خود استاد مخفی شدن در لابه لای سنگ ها هستند، تغذیه می کند. 

 

 

 

تهدیدها: 

 

 

 

اشتباه گرفتن این گونه با افعی های خطرناک آسیب های زیادی به جمعیت آنها وارد کرده است. تغییر کاربری زمین، تشدید فعالیت های کشاورزی و شهرسازی از سایر عوامل تهدید این گونه است. در عین حال مرگ و میرهای زیادی هم در جاده ها گزارش شده است. در حال حاضر، افعی سوسن در فهرست اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت و منابع طبیعی در رده حداقل نگرانی جای دارد.