انسان و طبیعت

محیط زیست طبیعی و انسانی - قوانین و مقررات - استانداردهای زیستمحیطی - فناوری اطلاعات

انسان و طبیعت

محیط زیست طبیعی و انسانی - قوانین و مقررات - استانداردهای زیستمحیطی - فناوری اطلاعات

راه کهکشان از شب های تابستان می گذرد

به نام خداوند بخشاینده مهربان 

 

 

 

 

درباره نویسنده واهداف وبلاگ (Habib_Maheri Environmental Engineer )

 

 

حبیب ماهری کارشناس مهندسی محیط زیست، با تجربه، عاشق طبیعت ایران زمین هستم وهدفم بالا بردن فرهنگ زیست محیطی جامعه از طریق فراهم کردن اطلاعات مورد نیاز است. این وبلاگ سعی دارد، مسایل زیست محیطی را مورد نقد وبررسی قراردهد

 

 

آزمایشگاه شیمی آب (مرجع و معتمد) سازمان حفاظت محیط زیست

 

 

آنالیز و اندازه گیری

 

 

پارامترها:

 

 

(PH,COD,BOD,TDS,TSS,EC,DO)

 

قلیائیت کل(کربنات و بیکربنات)

 

سختی کل،کلسیم،منیزیم،کدورت،دترجنت،کلراید،فسفات،آمونیاک،سولفات،نیترات  

 

ونیتریت.

 

بخش هوا- منابع ثابت: NO,NO2,CO,CO2,O2,NOx,SO2,CxHy,H2S

 

منابع سیار: PM10

 

 :Web Site

 

http://bahare-tabiat.blogfa.com

 

 

 

http://bahare-tabiat.blogsky.com  

 

 

 

http://www.maheri.8m.com

 

 

 

تماس با بهار طبیعت: 

 

 bahare_tabiat@yahoo.com 

 

 

              

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

          

 

 

             

  بهار طبیعت  

 

 

 

 

راه کهکشان از شب های تابستان می گذرد 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

حتما شنیده‌اید در مناطقی که آسمان تاریک و پرستاره دارند، شب‌ها می‌توان راه‌شیری را در آسمان دید. لابد از خود پرسیده‌اید راه‌شیری دیگر چیست؟! 

 

 

 

راه شیری در حقیقت محدوده پرستاره کهکشانی است که ما به همراه ستاره و خورشید در آن زندگی می کنیم. ما روی سیاره ای هستیم که به دور خورشید می گردد و خورشید یک ستاره از حداقل 200 میلیارد ستاره این مجموعه بسیار بزرگ است که کهکشان راه شیری نامیده می شود. قطر کهکشان راه شیری بالغ بر 100 هزار سال نوری است. وجه تسمیه آن به اساطیر یونان باستان بازمی گردد؛ وقتی هرکول نوزاد بود زئوس او را به خانه آورد تا همسرش، هرا، به او شیر بدهد. هرا خواب بود که ناگاه کودکی را دید که از او شیر می نوشد؛ پس چنان با شتاب کودک را از خود جدا کرد که ذرات آن شیر افسانه ای بر پهنه آسمان ریخت و رد آن شیرها جاودان شد. در مورد معنی واژه «کهکشان» نیز در لغتنامه دهخدا آمده است: «در زبان فارسی کهکشان که در واقع کاه کشان است از این شباهت ریشه می گیرد که مسیر کهکشان راه شیری مانند این است که کسی کاه را در رسن (طناب) بسته و بر زمین ریگ آلوده کشد و خط ها از آن بر زمین پدید آیند که مخفف کاه است.» ستاره های کهکشان در آرایشی مارپیچی به دور ابرسیاه چاله مرکز کهکشان راه شیری در گردش هستند، اما این گردش در همه جهات انجام نمی شود تا آرایش ستارگان در این سامانه کروی به نظر برسد؛ بلکه گویی ستاره ها روی یک صفحه تقریبا مسطح به دور مرکز راه شیری می گردند. از این رو است که ما وقتی در شب به ستاره های بی شمار کهکشان مان نگاه می کنیم، گویی آن همه ستاره را از لبه می بینیم که در آسمان از کرانه ای به کرانه ای دیگر کشیده شده اند؛ همچون ابری محو و نواری شبح گون که در برخی مناطق روشن و تاریک شده است. در مسیر راه شیری انبوهی از سحابی های نشری و بازتابی و تاریک و سیاره نما را می توان رصد کرد. همین طور خوشه های ستاره ای متعدد که صدها و بلکه هزاران ستاره را در دل خود پرورده اند. در شب های تابستان، نوار راه شیری پس از غروب همچون قوس کمان مانندی از افق مشرق سر برمی آورد و رفته رفته ارتفاع می گیرد. پیشینیان ما از گذشته های دور با اتصال فرضی ستاره ها در آسمان صورت های فلکی را شکل داده اند. صورت های فلکی عقرب و قوس و عقاب و دجاجه و قیفاووس و ذات الکرسی ستاره هایش روی نوار راه شیری جا خوش کرده اند. هیچ زمانی از سال نمی توان مثل این شب ها راه شیری را از ابتدای شب در آسمان تماشا کرد. پاسی از شب که بگذرد، خواهید دید این کمان از افق شمال شرق تا جنوب غرب کشیده شده است. جهت قبله در بسیاری از شهرهای مرکزی ایران تقریبا رو به جنوب غرب است. از همین رو است که در برخی روستاهای کویری ایران، مسیر راه شیری در آسمان شب را «راه مکه» نیز می نامند.