انسان و طبیعت

محیط زیست طبیعی و انسانی - قوانین و مقررات - استانداردهای زیستمحیطی - فناوری اطلاعات

انسان و طبیعت

محیط زیست طبیعی و انسانی - قوانین و مقررات - استانداردهای زیستمحیطی - فناوری اطلاعات

تنوع زیستی توجه جهانی و بحران ملی

به نام خداوند بخشنده مهربان  

 

 


درباره نویسنده واهداف وبلاگ (Habib_Maheri Environmental Engineer )

حبیب ماهری کارشناس مهندسی محیط زیست، با تجربه، عاشق طبیعت ایران زمین هستم وهدفم بالا بردن فرهنگ زیست محیطی جامعه از طریق فراهم کردن اطلاعات مورد نیاز است. این وبلاگ سعی دارد، مسایل زیست محیطی را مورد نقد وبررسی قراردهد

آزمایشگاه شیمی آب (مرجع و معتمد) سازمان حفاظت محیط زیست

آنالیز و اندازه گیری

پارامترها:

(PH,COD,BOD,TDS,TSS,EC,DO)

قلیائیت کل(کربنات و بیکربنات)

سختی کل،کلسیم،منیزیم،کدورت،دترجنت،کلراید،فسفات،آمونیاک،سولفات،نیترات

ونیتریت.

بخش هوا- منابع ثابت: NO,NO2,CO,CO2,O2,NOx,SO2,CxHy,H2S

منابع سیار: PM10

 

Web Site

http://bahare-tabiat.blogfa.com

http://bahare-tabiat.blogsky.com

http://www.maheri.8m.com

تماس با بهار طبیعت:

bahare_tabiat@yahoo.com

 

 

 اطلاعیه


با مشاهده هر گونه تخلفات زیست محیطی،اعم از تخلفات :آلوده نمودن محیط زیست طبیعی یا محیط زیست انسانی،تخریب طبیعت و محیط زیست،حیوان آزاری،فروش و نگهداری  غیر مجاز و غیر قانونی حیوانات،شکاروصید غیرمجاز و زنده گیری وحوش، تخریب محیط زیست ومنابع طبیعی و جنگل و مرتع،ازبین بردن رستنیها.......

حامیان حیوانات و حیات وحش می توانند موارد تخلف را از طریق شماره تماس ارتباطات مردمی ۱۵۴۰ اطلاع دهند.

موارد فوق به استناد مواد 10 و 11 قانون شکار و صید جمهوری اسلامی ایران و ماده 679 قانون مجازات اسلامی جرم محسوب ، ومتخلفین مستوجب تحت تعقیب و مجازات قانونی  قرار می گیرند.


 

                

 

تنوع زیستی توجه جهانی و بحران ملی



بیست و دو(22 )می از سوی سازمان ملل متحد در راستای افزایش آگاهی همگانی و بالابردن سطح درک مردم جهان نسبت به مسائل مربوط به تنوع زیستی، به عنوان روز جهانی تنوع زیستی اعلام شده است. سازمان ملل در سال 1992 کنفرانسی را درباره حمایت از محیط زیست در ریودوژانیرو برگزار کرد که یکی از دستاوردهای آن انعقاد پیمان تنوع زیستی است که ایران هم این معاهده را در سال 1375 تصویب کرد و به آن پیوست.در تعریف علمی، به همه شکل های زندگی از ژن ها تا گونه های زیستی، تنوع زیستی گفته می شود. تنوع زیستی شبکه ای از همه موجودات زنده، اعم از گیاهی و جانوری است و نژادهای انسانی، جانوران، گیاهان، قارچ ها و سایر جانداران تک سلولی را در بر می گیرد. امروزه روی کره زمین حدود دو میلیون گونه موجود زنده شناسایی و نامگذاری شده اند که دانشمندان حدس می زنند این رقم تا حدود ده میلیون قابل افزایش باشد.تنوعی که ما امروزه می بینیم شبکه حیاتی است که میوه بیلیون ها سال تکامل می باشد و ما نیز بخشی جدایی ناپذیر از آن هستیم و کاملابه آن وابسته ایم. در حقیقت تنوع زیستی به تنوع حیات روی زمین و الگوهای طبیعی آن بر می گردد. در هر اکوسیستم مخلوقات زنده بر یکدیگر اثر گذاشته و نیز با آب و هوا و خاک اطرافشان دارای تاثیرات متقابل هستند. در نهایت و در یک جمله تنوع زیستی در واقع گوناگونی حیات و حکمت مجسم خالق بی همتاست.


ارزش های تنوع زیستی و دلایل حفاظت از آن


ارزش های اخلاقی: این واقعیت که آنها زنده اند.

ارزش های زیباشناختی: زیبایی آنها و پاداشی که از این زیبایی عاید انسان می شود.

ارزش های اقتصادی: شیوه های مستقیم و غیرمستقیمی که تنوع زیستی به انسان سود می رساند.

ارزش های اکولوژیکی: سهم آنها در سلامت اکوسیستم.

ارزش های فرهنگی و فکری: سهم آنها در فرهنگ و دانش بشری.

ارزش های احساسی و عاطفی: احساس شگفتی و احترامی که تنوع زیستی در انسان برمی انگیزد.

ارزش های مذهبی: از جانب یک ذات و نیروی فراطبیعی خلق شده اند.

ارزش های تفریحی، ورزشی و توریستی: ایجاد سلامت جسمی و روانی در انسان

شعار روز جهانی تنوع زیستی در سال 2016 از سوی دبیرخانه کنوانسیون تنوع زیستی تعمیم و جریان سازی تنوع زیستی، حفظ پایداری مردم و معیشت آنها اعلام شده است. بر این اساس، تنوع زیستی، پایه و اساس زندگی و بن مایه خدمات ضروری ارائه شده توسط زیست بوم هاست. بنابراین تنوع زیستی، معیشت مردم و توسعه پایدار را در تمامی حوزه های فعالیت از جمله بخش های اقتصادی همچون کشاورزی، جنگلداری، شیلات و گردشگری پایه ریزی می کند. لذا با ممانعت از نابودی تنوع زیستی، ما در حفظ مردم، معیشت آنها و رفاهشان سرمایه گذاری می کنیم. با این حال و به رغم اهمیت تنوع زیستی در جهان، شوربختانه وضعیت تنوع زیستی محیط زیست ایران در بدترین شرایط تاریخی خود قرار گرفته است. وضعیتی که با دخالت مستقیم سودجویان طبیعت خوار در منابع آب، مافیای سدسازی و اخیرا کانال سازی، در کشاورزی با سوءمدیریت منابع آب، در توسعه ناپایدار صنایع سنگین آب خوار در قلب مناطق خشک و کم آب کشور، با طرح های بسازوبفروش در مناطق طبیعی حفاظت شده برای گونه های گیاهی و جانوری، همچون جزیره آشوراده، با طرح های سودآور ضد محیط زیستی همچون طرح انتقال آب دریای کاسپین (با غلط خزر) به سمنان و... به شرایط امروز رسیده است. امید که آگاهی مسئولان و مردم در زمینه حفظ تنوع زیستی افزایش یافته و باتعمیم این مقوله حیاتی در تمامی بخش ها، حفظ تنوع زیستی و محیط زیست نسل های آینده ایران زمین تضمین شود.