انسان و طبیعت

محیط زیست طبیعی و انسانی - قوانین و مقررات - استانداردهای زیستمحیطی - فناوری اطلاعات

انسان و طبیعت

محیط زیست طبیعی و انسانی - قوانین و مقررات - استانداردهای زیستمحیطی - فناوری اطلاعات

تالاب گاوخونی در مسیر احیا

به نام خداوند بخشنده مهربان  

 

 

 

درباره نویسنده واهداف وبلاگ (Habib_Maheri Environmental Engineer )


حبیب ماهری کارشناس مهندسی محیط زیست، با تجربه، عاشق طبیعت ایران زمین هستم وهدفم بالا بردن فرهنگ زیست محیطی جامعه از طریق فراهم کردن اطلاعات مورد نیاز است. این وبلاگ سعی دارد، مسایل زیست محیطی را مورد نقد وبررسی قراردهد

آزمایشگاه شیمی آب (مرجع و معتمد) سازمان حفاظت محیط زیست

آنالیز و اندازه گیری

پارامترها:

(PH,COD,BOD,TDS,TSS,EC,DO)

قلیائیت کل(کربنات و بیکربنات)

سختی کل،کلسیم،منیزیم،کدورت،دترجنت،کلراید،فسفات،آمونیاک،سولفات،نیترات

ونیتریت.

بخش هوا- منابع ثابت: NO,NO2,CO,CO2,O2,NOx,SO2,CxHy,H2S

منابع سیار: PM10

 

Web Site

http://bahare-tabiat.blogfa.com

http://bahare-tabiat.blogsky.com

http://www.maheri.8m.com

تماس با بهار طبیعت:

bahare_tabiat@yahoo.com

 

 

 اطلاعیه


با مشاهده هر گونه تخلفات زیست محیطی،اعم از تخلفات :آلوده نمودن محیط زیست طبیعی یا محیط زیست انسانی،تخریب طبیعت و محیط زیست،حیوان آزاری،فروش و نگهداری  غیر مجاز و غیر قانونی حیوانات،شکاروصید غیرمجاز و زنده گیری وحوش، تخریب محیط زیست ومنابع طبیعی و جنگل و مرتع،ازبین بردن رستنیها.......

حامیان حیوانات و حیات وحش می توانند موارد تخلف را از طریق شماره تماس ارتباطات مردمی ۱۵۴۰ اطلاع دهند.

موارد فوق به استناد مواد 10 و 11 قانون شکار و صید جمهوری اسلامی ایران و ماده 679 قانون مجازات اسلامی جرم محسوب ، ومتخلفین مستوجب تحت تعقیب و مجازات قانونی  قرار می گیرند. 

                

 

تالاب گاوخونی در مسیر احیا

 

 

از آن وسعت 47 هزار هکتاری تالاب گاوخونی اکنون فقط یک درصدش باقی مانده، آن هم کج دار و مریز. کارشناسان نگرانند، هم برای تالاب و هم برای همسایگانش؛ یعنی برای استان اصفهان و همسایگان مجاورش که اگر تالاب برای همیشه خشک و نابود شود، ریزگردهای بسترش، آسمان این مناطق را هم تیره و تار خواهد کرد. مدت هاست کارشناسان برای خشکی گاوخونی و پیامدهایش به مسئولان هشدار می هند؛ اما هنوز نتیجه ای حاصل نشده، تا به امروز که این هشدارها جدی تر شده و گفته می شود شعاع انتقال ریزگردهای ناشی از خشک شدن این تالاب بیش از هزار کیلومتر برآورد شده و پهنه وسیعی از استان های اصفهان، چهارمحال وبختیاری، قم، فارس، مرکزی، سمنان و تهران در فاصله 500 کیلومتری آن را در برمی گیرد.گاوخونی در سال 78 برای اولین بار به طور کامل خشک شد که این خشکی به دلیل قطع جریان آب ورودی از زاینده رود به تالاب بود و در سال های گذشته نیز ادامه داشت تا زمستان سال 84 که در اثر یک بارندگی خوب در حوضه آبگیری شد و نزدیک یک سال آب داشت، اما دوباره و تا به امروز به خاطر مسائل اقلیمی یعنی میزان بالای تبخیر و گرما دوباره خشک شد .


آخرین وضعیت گاوخونی :


رمقی برای گاوخونی باقی نمانده


تالاب گاوخونی هم اکنون خشک است و فقط در نیزارهای دلتای ورودی و یکی از نهرهای ابتدای تالاب به نام شاخِ کوه سیاه، مقدار کمی آب وجود دارد که از منابع زه آب های کشاورزی، پساب فاضلاب و مقدار قابل توجه نیز از یکی از چاه های ارتزین منطقه که آب خروجی آن قابل کنترل نبوده و به تالاب می ریزد، تامین می شود.اما مساله اصلی این است که هیچ کدام از اینها، منابع پایدار تامین تالاب نیست.


آه گاوخونی به استان های دیگر هم می رسد


به اعتقاد کارشناسان محیط زیست، زمانی که رودخانه زاینده رود خشک و بدون آب می شود، پوشش گیاهی تخریب شده و خاک بدون پشتوانه زیست محیطی می شود، همچنین با خشکی رودخانه، خاک براحتی حرکت می کند و به دنبال این موضوع گرد و غبار در سطح منطقه ایجاد می شود. بر این اساس گرد و خاک ناشی از خشک شدن تالاب، بیماری زا و موجب بیماری های تنفسی و ابتلابه سرطان می شود که نه تنها برای ساکنان منطقه شرق اصفهان و تالاب خطرآفرین است که این ریزگردها با باد به تمامی استان های مجاور پراکنده خواهد شد.