انسان و طبیعت

محیط زیست طبیعی و انسانی - قوانین و مقررات - استانداردهای زیستمحیطی - فناوری اطلاعات

انسان و طبیعت

محیط زیست طبیعی و انسانی - قوانین و مقررات - استانداردهای زیستمحیطی - فناوری اطلاعات

سرنوشت ماهی های قرمز سفره هفت سین (تخریب محیط زیست)

به نام خداوند بخشاینده مهربان

 

 

 

 

درباره نویسنده واهداف وبلاگ (Habib_Maheri Environmental Engineer )

 

 

حبیب ماهری کارشناس مهندسی محیط زیست، با تجربه، عاشق طبیعت ایران زمین هستم وهدفم بالا بردن فرهنگ زیست محیطی جامعه از طریق فراهم کردن اطلاعات مورد نیاز است. این وبلاگ سعی دارد، مسایل زیست محیطی را مورد نقد وبررسی قراردهد

 

 

آزمایشگاه شیمی آب (مرجع و معتمد) سازمان حفاظت محیط زیست

 

 

آنالیز و اندازه گیری

 

 

پارامترها:

 

 

(PH,COD,BOD,TDS,TSS,EC,DO)

 

قلیائیت کل(کربنات و بیکربنات)

 

سختی کل،کلسیم،منیزیم،کدورت،دترجنت،کلراید،فسفات،آمونیاک،سولفات،نیترات  

 

ونیتریت.

 

بخش هوا- منابع ثابت: NO,NO2,CO,CO2,O2,NOx,SO2,CxHy,H2S

 

منابع سیار: PM10

 

 :Web Site

 

http://bahare-tabiat.blogfa.com

 

 

 

http://bahare-tabiat.blogsky.com  

 

 

 

http://www.maheri.8m.com

 

 

 

تماس با بهار طبیعت: 

 

 bahare_tabiat@yahoo.com 

 

 

              

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

       

 

 

سرنوشت ماهی های قرمز سفره هفت سین (تخریب محیط زیست) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

با پایان ایام نوروز، قسمت های خوردنی هفت سین که تکلیفشان معلوم شده و خورده شده اند؛ قرآن کریم و دیوان حافظ هم که وضعیت مشخصی دارند. سبزه هم که روز سیزدهم سرنوشتش مشخص شد. حالاما مانده ایم و ماهی های قرمز بینوا... البته اگر هنوز زنده مانده باشند! خواسته یا ناخواسته سال هاست ماهی های قرمز سرنوشت شان با نوروز ما گره خورده است و بیشتر ما وقتی در شلوغی بازار روزهای پیش از عید، ماهی های قرمز را برای هفت سین می خریم به این که بعد از عید باید با این ماهی ها چه کنیم کمتر فکر می کنیم. خیلی ها بعد از عید به نیت آزادی بخشیدن به ماهی های قرمز، آ نها را در رودخانه ها یا دریاچه های طبیعی و پشت سدها رها می کنند. متاسفانه با این کار اگر ماهی ها را به دست خودمان نکشته باشیم، در تخریب محیط زیست گام برداشته ایم. لابد می پرسید چرا؟ 

 

 

اول این که ماهی های قرمز خونسرد هستند؛ وقتی آنها را در دمای اتاق نگه می دارید، دمای آب و دمای بدن آ نها حدود 20 تا 25 درجه خواهد بود. حالاوقتی ماهی ها را به یکباره در رودخانه یا دریاچه ای می اندازید که دمای آب آن حدود 10 درجه یا کمتر است، شوک شدیدی به ماهی ها وارد می شود که زمینه ساز مرگ آنها خواهد شد. بعلاوه ماهی های قرمز در طبیعت اصولادر برکه ها زندگی می کنند. شنای مداوم در رودخانه آنها را ضعیف و پیدا کردن غذا را برایشان دشوار می کند. از طرف دیگر رودخانه های شهری آن قدر آلوده هستند که مطمئن باشید ماهی ها بیش از چند ساعت در این آب ها زنده نخواهند ماند. 

 

 

ثانیا اگر هم ماهی ها را در دریاچه های طبیعی و پشت سدها رها کنید، علاوه بر احتمال وارد شدن شوک دمایی، از آنجا که این ماهی های قرمز همه چیز خوار هستند، رقیب غذایی آبزیان بومی در آن دریاچه خواهند شد و بتدریج موجبات تغییر در اکوسیستم دریاچه و نابودی گونه های بومی را فراهم می کنند. با این کار هرچند ممکن است جان ماهی های قرمز را حفظ کرده باشید، اما به دست خود هیزمی بر آتش نابودی محیط زیست دریاچه گذاشته اید. بهترین کار این است که برای ماهی ها آکواریوم بسازید. اگر با طبیعت میانه خوبی ندارید، حالاکه خداوند سرنوشت یک موجود زنده را به دست شما سپرده، بهترین فرصت است تا هر چه بیشتر با دنیای زیر آب و جذابیتش آشنا شوید. اگر به ماهی قرمزتان تا حالاغذا نداده اید حتما بسیار گرسنه است: تکه های خیلی ریز نان و شیرینی به مقدار خیلی کم برایش در آب بریزید. ماهی های قرمز هر روز باید به اندازه 3 درصد وزن بدنشان غذا بخورند. همچنین هر ماهی قرمز دست کم به ده لیتر آب برای زندگی نیاز دارد. قبل از تعویض آب، حتما 48 ساعت آب لوله کشی را در ظرف درباز نگه دارید تا کلر آن خارج شود.اگر هم حوصله نگهداری از ماهی و آکواریوم را ندارید، آنها را در حوض پارک ها و استخرهای مصنوعی معرفی شده از طرف شهرداری رها کنید. به این شرط که آب تنگ و ماهی را در کیسه پلاستیکی ریخته و پیش از رهاسازی به حوض، کیسه را حدود 15 دقیقه در آب حوض نگه دارید تا دمای آب و بدن ماهی کم کم با محیط هم دما شود. آنگاه ماهی را در حوض رها کنید.