انسان و طبیعت

محیط زیست طبیعی و انسانی - قوانین و مقررات - استانداردهای زیستمحیطی - فناوری اطلاعات

انسان و طبیعت

محیط زیست طبیعی و انسانی - قوانین و مقررات - استانداردهای زیستمحیطی - فناوری اطلاعات

گوشتخوران

گوشتخواران جانورانی هستند که باخوردن گوشت جانوران به زندگی خود ادامه می‌دهند. گرچه غذای اصلی گوشتخواران، گوشت سایر جانوران است، اما گاهی وقتها از حشرات و گیاهان نیز تغذیه می‌کنند؛ اما آنچه در میان همه آنها مشترک است آرواره‌های بسیار قوی برای بریدن و تکه‌کردن غذا، چنگالهای خمیده و مرگبار برای دریدن و دندانهای بلند و بسیار برنده، جهت کشتن و کندن گوشت قربانیان است.

گربه، راکون، سگ، روباه، راسو و کفتار از جمله‌ی گوشتخواران هستند. همه‌ی این جانوران دارای حس بینایی، بویایی و شنوایی قوی هستند و به‌هنگام شکار، بسیار سریع و ماهرانه عمل می‌کنند.

برخی از گوشتخواران مانند گرگ و سگ وحشی آسیایی به‌صورت گروهی شکار می‌کنند. به‌این شکل، آنها می‌توانند، جانوران بزرگتر از خود را نیز شکار کنند. گوشتخوارانی مانند پلنگ و جگوار، تنها به شکار می‌روند.

واژه‌ی گوشتخواری بیشتر درباره‌ی جانورانی به‌کار می‌رود که از گونه‌های مختلف چهاراندامان (به‌ویژه پستانداران) تغذیه می‌کنند و به‌سایر اشکال آن ماهی‌خواری و حشره‌خواری گفته می‌شود

حبیب ماهری

کارشناس و مشاور محیط زیست

تهران خ آفریقای شمالی جردن سابق

آمایشگران محیط زیست

PhD in Environmental Pollutants