انسان و طبیعت

محیط زیست طبیعی و انسانی - قوانین و مقررات - استانداردهای زیستمحیطی - فناوری اطلاعات

انسان و طبیعت

محیط زیست طبیعی و انسانی - قوانین و مقررات - استانداردهای زیستمحیطی - فناوری اطلاعات

آبشارها و به سوی طبیعت

                                      به نام خداوند بخشنده مهربان  

 

 

 

درباره نویسنده واهداف وبلاگ (Habib_Maheri Environmental Engineer )

حبیب ماهری کارشناس مهندسی محیط زیست، با تجربه، عاشق طبیعت ایران زمین هستم وهدفم بالا بردن فرهنگ زیست محیطی جامعه از طریق فراهم کردن اطلاعات مورد نیاز است. این وبلاگ سعی دارد، مسایل زیست محیطی را مورد نقد وبررسی قراردهد

آزمایشگاه شیمی آب (مرجع و معتمد) سازمان حفاظت محیط زیست

آنالیز و اندازه گیری

پارامترها:

(PH,COD,BOD,TDS,TSS,EC,DO)

قلیائیت کل(کربنات و بیکربنات)

سختی کل،کلسیم،منیزیم،کدورت،دترجنت،کلراید،فسفات،آمونیاک،سولفات،نیترات

ونیتریت.

بخش هوا- منابع ثابت: NO,NO2,CO,CO2,O2,NOx,SO2,CxHy,H2S

منابع سیار: PM10

 

Web Site

http://bahare-tabiat.blogfa.com

http://bahare-tabiat.blogsky.com

http://www.maheri.8m.com

تماس با بهار طبیعت:

bahare_tabiat@yahoo.com

 

 

اطلاعیه

با مشاهده هر گونه تخلفات زیست محیطی،اعم از تخلفات :آلوده نمودن محیط زیست طبیعی یا محیط زیست انسانی،تخریب طبیعت و محیط زیست،حیوان آزاری،فروش و نگهداری  غیر مجاز و غیر قانونی حیوانات،شکاروصید غیرمجاز و زنده گیری وحوش، تخریب محیط زیست ومنابع طبیعی و جنگل و مرتع،ازبین بردن رستنیها.......

حامیان حیوانات و حیات وحش می توانند موارد تخلف را از طریق شماره تماس ارتباطات مردمی ۱۵۴۰ اطلاع دهند.

موارد فوق به استناد مواد 10 و 11 قانون شکار و صید جمهوری اسلامی ایران و ماده 679 قانون مجازات اسلامی جرم محسوب ، ومتخلفین مستوجب تحت تعقیب و مجازات قانونی قرار می گیرند.

از نظر قانونی کارواش از منازل مسکونی چقدر باید فاصله داشته باشد ؟ و اگر از طرف صاحب کارواش اذیت وآزاری به خانواده‌ها شود چه کار باید کرد؟

 

هر چند بنا بر نظر بعضی حقوقدانان تکالیف قانونی درخصوص برخورد با واحدهای آلاینده به موجب ماده 9 قانون حفاظت و بهسازی محیط‌زیست، همچنین به استناد ماده 11 و تبصره ذیل ماده 10 قانون موصوف،به سازمان حفاظت محیط زیست محول شده است، لیکن بنا بر استدلال دیگر حقوقدانان رسیدگی به این موضوع براساس بند 20 ماده‌ 55 قانون شهرداری‌هاجلوگیری از ایجاد و تأسیس تمامی اماکنی که به نحوی موجب بروز مزاحمت برای ساکنان شهر می‏شوند، جزو وظایف شهرداری‌ها گنجانده شده و شهرداری‌ها را مکلف کرده تا از تاسیس کارگاه‌ها، گاراژهای عمومی، تعمیرگاه‌ها، مراکز دامداری و به‌طور کلی تمامی مشاغلی که به نحوی برای ساکنان شهر ایجاد مزاحمت می‌کنند، جلوگیری کند لذا پیشنهاد می‌شود در بدو امر شکایت خود را در شهرداری و سازمان حفاظت محیط‌زیست مطرح و سپس موضوع را به‌عنوان مزاحمت (از جنبه کیفری) در دادسرای محل وقوع جرم و تحت عنوان رفع مزاحمت (از جنبه حقوقی) در محاکم حقوقی مورد پیگیری قرار دهید.

جریمه بوق بی جا 300 هزار تومان

قانون،علیه رفع آلودگی صوتی

تعیین نرخ آلودگی صوتی، بررسی لایحه هوای پاک ، ماده 29 این لایحه بر مقوله آلودگی صوتی متمرکز است. این ماده می گوید هرگونه آلودگی صوتی به وسیله منابع ثابت و متحرک، ممنوع است و جریمه هایی که برای ایجادکنندگان این آلودگی ها تعیین شده است در مقایسه با گذشته، افزایشی محسوس داشته است

بوق بزنی

آلودگی صوتی اگر از سوی منابع ثابت باشد، جریمه نقدی از یک تا دو میلیون تومان دارد، اما اخم این قانون به منابع متحرک تولیدکننده آلودگی صوتی، هم جدی است.نیروی انتظامی در تبصره یک ماده 29، مکلف شده است راننده وسیله نقلیه موتوری را که به گوش دیگران آسیب می زند در اولین جلسه 100 هزار تومان، در دومین جلسه 200 هزار تومان و در سومین جلسه 300 هزار تومان جریمه کند. در تبصره دوم همان ماده 29 قید شده است که آیین نامه اجرایی این ماده باید در مدت سه ماه از تاریخ ابلاغش تهیه شود و به تصویب هیات وزیران برسد.بر اساس ماده 31 قانون هوای پاک، ناجا و یگان حفاظت از محیط زیست، دو مسئول اصلی برای برخورد با واحدهای آلاینده هستند و وظیفه دارند به عنوان ضابطان دادگستری برای برخورد با واحدهای آلوده کننده، آستین بالا بزنند، اما در این میان مسلما ناجا و بخصوص پلیس راهور، مسئولیت بیشتری دارد.منبع اصلی آلودگی صوتی در شهرها، وسایل نقلیه متحرک مانند موتورسیکلت ها و خودروها هستند و در رتبه دوم، ساخت و سازها و واحدهای صنعتی آلاینده قرار دارند. مردم با این قانون به کودکانشان نیز می آموزند که بدانند بوق، وسیله سلام و احوالپرسی یا خداحافظی نیست؛ هیچ کس حق ندارد برای لذت یا ایجاد هیجان یا ترس، اگزوز وسیله نقلیه اش را دستکاری کند یا از بوق های نامتعارف و غیراستاندارد مثل صدای حیوانات یا شیپور استفاده کند

اصل 50 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران : هر فعالیت اقتصادی وغیر اقتصادی که تخریب غیر قابل جبران بر محیط زیست وارد کند ممنوع است

 

آبشارها و به سوی طبیعت

 

هوا گرم است، آنقدر گرم که انتخاب مقصد برای سفر هم حتی سخت می‌شود. در این هوای گرم که این روزها خورشیدش با ما سر ناسازگاری دارد و بدجور می‌تابد، در طبیعتی که خدا با همه دقت و توجه ساخته، گوشه‌هایی هست که از خانه‌ها و ابزارهای مثلا پیشرفته ما برای خنک کردن تابستان به مراتب بهتر است.اگر اهل طبیعت‌گردی و سفر تابستانی به یک آبشار را تجربه کرده باشید، بدون هیچ دغدغه‌ای می‌توانید تصمیم خودتان را بگیرید و دست به انتخاب بزنید. چون می‌دانید کنار آبشارها در اوج تابستان هم می‌شود خنک بودن آب و وزش باد را احساس کرد و طبیعت را بهترین مامن و گاهی پناه انسان دانست.آبشارها یکی از زیباترین جاذبه‌های طبیعی هستند، جاذبه‌هایی که گردشگران مدت‌ها در کنارشان می‌نشینند و چشم‌اندازی بی‌نظیر را تماشا می‌کنند. صحنه زیبایی است؛ آب از ارتفاع بلند به پایین سرازیر می‌شود در مسیرش بشدت به صخره‌های سخت برخورد می‌کند و هر قطره‌اش هزاران ذره می‌شود. ذرات آب، هوا را حسابی خنک و مطبوع می‌کند به همین دلیل است که تا گرمای سوزان تابستان فرا می‌رسد آبشارها یکی از محبوب‌ترین جاذبه‌ها می‌شوند. ایران بیش از 390 آبشار دائمی و فصلی دارد که سعی می‌کنیم بخشی از آنها را در نقاط مختلف کشور معرفی کنیم، شاید شما هم دلتان خواست یک آخر هفته زیبا را کنار آبشار سپری کرده و تابستان متفاوتی داشته باشید.

 

نــام آبشــار: قلعه‌رئیسی

 

محل: کهگیلویه و بویراحمد

 

ویژگی: این آبشار با نزدیک به صد متر ارتفاع درتمام فصل‌های سال آب دارد و آنقدر زیباست که به آن عروس آبشارهای ایران می‌گویند. برای بازدید از این آبشار باید راهی جاده‌های پرپیچ و خم کوهستانی شمال شهر دهدشت شوید، از میان جنگل‌های بلوط بگذرید و بعد از 70 کیلومتر خود را در محاصره چشم‌اندازهای آبشار زیبا ببینید.

 

نام: کبودوال

 

محل: گلستان

 

ویژگی: این آبشار ویژگی خاصی دارد که آن را از دیگر آبشارها متمایز کرده است. کبودوال، تنها آبشار خزه‌ای ایران به شمار می‌رود. برای دیدن این آبشار باید به پنج‌کیلومتری جنوب شرقی علی آباد کتول در استان گلستان بروید. آبشار در دل جنگل و در دامنه کوه هارون قرار دارد و آب آن از چشمه‌های جنوبی است به همین دلیل شفاف و زلال است.

 

نام آبشار: نوژیان

 

محل: لرستان

 

ویژگی: یکی از بلندترین آبشارهای ایران است که در استان لرستان قرار دارد. برای تماشای این آبشار کم نظیر 95متری، باید به 38 کیلومتری جنوب شرقی خرم آباد بروید. این آبشار از آثار ملی ایران است و در بالای کوه آن داروهای گیاهی زیادی وجود دارد که بعضی از گردشگران در بازدید از آبشار این گیاهان دارویی را هم جمع می‌کنند. البته لرستان تا دلتان بخواهد آبشار دارد و می‌توانید با نگاهی به نقشه هر مقصدی را که به شما نزدیک‌تر است، انتخاب کنید.

 

نام آبشار: سمیرم

 

محل: اصفهان

 

ویژگی: آبشار سمیرم هم که در پنج کیلومتری شرق سمیرم در 160 کیلومتری جنوب اصفهان واقع شده، بسیار زیباست. آبشار سمیرم گاهی ـ البته به ندرت ـ ارتفاعی بیش از 70 متر پیدا می‌کند. آب این آبشار از چشمه‌ساران و ارتفاعات بالادست آن سرچشمه می‌گیرد و از بالای تخته سنگ صخره‌ای صاف و عظیم به بیرون می‌جهد. در اطراف این آبشار زیبا که از جهت طبیعی مکان بسیار دیدنی و جذابی است، محلی برای استراحت بازدیدکنندگان در نظر گرفته شده که این خود باعث جلب گردشگران بیشتر در اطراف این آبشار شده است. همچنین گردشگران غیر از این آبشار می‌توانند از غاری که نزدیک آن وجود دارد نیز دیدن کنند. غار اشکفت‌رز با ورودی آبشار سمیرم دو کیلومتر فاصله دارد و از سقف و دیواره‌های غار آب فرو می‌ریزد.

 

نام آبشار: شاهاندشت

 

محل: مازندران

 

ویژگی: آبشار شاهاندشت بزرگ‌ترین آبشار استان مازندران است که در فهرست آثار طبیعی کشور به ثبت رسیده است. در بالای آبشار شاهاندشت قلعه ملک بهمن که به قلعه ملکه قلاع یا ملک بهمن مشهور است و نام تاریخی آن قلعه فرشته بوده، واقع شده و از عظیم‌ترین قلاع کوهستانی البرز ایران است که از سنگ و نوعی ساروج ـ که مخلوطی از شیر و تخم‌مرغ و نوعی خاک است ـ ساخته شده و استحکام زیادی دارد که قدمت آن به 3000 سال پیش می‌رسد. مسیر رسیدن به قلعه و آبشار گذر از پل روستای وانا، جاده روستای شاهاندشت، پارکینگ شاهاندشت، گذر از روستای شاهاندشت و حدود 15 دقیقه پیاده‌روی است.

 

نام آبشار: سنگان

 

محل: تهران

 

ویژگی: این آبشار در نزدیکی روستای سنگان است. مسیر دسترسی به روستای سنگان از طریق جاده کن در شمال غرب تهران است. این جاده همان جاده جدید امامزاده داوود است که با عبور از کن و روستای سولقان، دو راهی را سمت چپ و به سمت روستای سنگان پایین ادامه می‌دهید. پس از پشت سر گذاشتن روستاهای سنگان پایین، سنگان نو و سنگان بالا نیز به امامزاده قاسم می‌رسید. این آبشار که بلندترین آبشار استان تهران است، در زمستان با یخ زدن، شکلی بسیار زیبا به خود می‌گیرد اما اوج شکوه و زیبایی آبشار سنگان در فصل پرآبی یعنی بهار و اوایل تابستان است.

 

نام آبشار: لاتون

 

محل: گیلان

 

ویژگی: آبشار لاتون در استان گیلان با 105 متر ارتفاع بلندترین آبشار ایران است. برای دیدن این شاهکار طبیعت باید به 15 کیلومتری جنوب آستارا و روستای کوته کومه بروید. آبشار در 6 کیلومتری این روستا قرار دارد و برای رسیدن به آن وارد مسیری می‌شوید که پر از تپه‌های جنگلی زیبا و چشمه‌های خنک است. در کنار این آبشار یکی از زیباترین جنگل‌های بکر گیلان را می‌بینید جنگل‌هایی که با درختان آلو، فندق، سیب وحشی، گردو، گلابی و... از مهمانانش پذیرایی می‌کند.

 

نام آبشار: آسیاب خرابه

 

محل: منطقه آزاد ارس

 

ویژگی: آبشار آسیاب خرابه یکی از مناطق دیدنی آذربایجان شرقی و منطقه آزاد ارس است و تمام دیواره آبشار پوشیده از خزه و گیاهان آبزی است و مناظر بسیار زیبایی را پدید آورده است. این آبشار به علت وجود ویرانه‌های یک آسیاب آبی به آسیاب خرابه معروف است. آسیاب‌خرابه، آسیابی آبی است که سال‌ها پیش مردم منطقه از آن استفاده می‌کردند ولی هم‌اکنون به دلیل تخریب قسمت‌های عمده آن کاربردی ندارد. در آسیاب‌خرابه آبشارهای کوچک و بزرگ بسیاری پدید آمده که از بالای آسیاب به سمت پایین سرازیر می‌شوند.

 

نام آبشار: مارگون

 

محل: مرز استان فارس و کهگیلویه و بویراحمد

 

ویژگی: شاید تعجب کنید اما در بالای کوه این آبشار هیچ رودخانه‌ای نیست بلکه در بدنه صخره‌ای کوه بیش از هزار چشمه وجود دارد که آب آنها این چشمه بی‌نظیر را به وجود آورده است. از این نظر این آبشار بزرگ‌ترین و بلندترین آبشار چشمه‌ای دنیاست.

 

نام آبشار: یخی

 

محل: دماوند

 

ویژگی: ارتفاع این آبشار بین 7 تا 12 متر اعلام شده است و بجز در مدت کوتاهی از تابستان که باریکه آبی از کنار آن جاری می‌شود، در سایر زمان‌ها یخزده است و به همین دلیل به آبشار یخی معروف شده است. علت تشکیل این یخ‌ها نیز ناشی از ذوب برف‌های گودال بالای آن است. این آبشار یکی از آبشارهای عجیب و منحصربه‌فرد جهان است. این آبشار در ارتفاع 5100 متری از جبهه جنوبی کوه دماوند قرار دارد.

 

نام آبشار: آتشگاه

 

محل: چهارمحال و بختیاری

 

ویژگی: آبشار آتشگاه، آبشاری است که در شهرستان لردگان، در فاصله 40 کیلومتری شهر لردگان و 190 کیلومتری شهرکرد و 20کیلومتری شهر سردشت قرار دارد. این آبشار در دره‌ای به طول سه کیلومتر قرار دارد که مسیر آن از محل چشمه تا اتصال به رودخانه خرسان را فضای سرسبز از انواع درختان و گیاهان جنگلی فراگرفته‌است و شیب زیاد و پستی و بلندی‌های دره، آبشارهای کوچک متعددی را ایجاد کرده‌است. رود خرسان هم که از سرچشمه‌های اصلی رودخانه بزرگ کارون و از ارتفاعات برفگیر دنا و زاگرس مرکزی در جنوب استان اصفهان و شمال کهگیلویه و بویر احمد سرچشمه می‌گیرد، پس از الحاق چندین رود و چشمه دیگر در چهارمحال‌و‌بختیاری وارد استان خوزستان می‌شود.