انسان و طبیعت

محیط زیست طبیعی و انسانی - قوانین و مقررات - استانداردهای زیستمحیطی - فناوری اطلاعات

انسان و طبیعت

محیط زیست طبیعی و انسانی - قوانین و مقررات - استانداردهای زیستمحیطی - فناوری اطلاعات

شورای عالی غیر محیط زیست!

                                      به نام خداوند بخشنده مهربان  

 

 

 

درباره نویسنده واهداف وبلاگ (Habib_Maheri Environmental Engineer )

حبیب ماهری کارشناس مهندسی محیط زیست، با تجربه، عاشق طبیعت ایران زمین هستم وهدفم بالا بردن فرهنگ زیست محیطی جامعه از طریق فراهم کردن اطلاعات مورد نیاز است. این وبلاگ سعی دارد، مسایل زیست محیطی را مورد نقد وبررسی قراردهد

آزمایشگاه شیمی آب (مرجع و معتمد) سازمان حفاظت محیط زیست

آنالیز و اندازه گیری

پارامترها:

(PH,COD,BOD,TDS,TSS,EC,DO)

قلیائیت کل(کربنات و بیکربنات)

سختی کل،کلسیم،منیزیم،کدورت،دترجنت،کلراید،فسفات،آمونیاک،سولفات،نیترات

ونیتریت.

بخش هوا- منابع ثابت: NO,NO2,CO,CO2,O2,NOx,SO2,CxHy,H2S

منابع سیار: PM10

 

Web Site

http://bahare-tabiat.blogfa.com

http://bahare-tabiat.blogsky.com

http://www.maheri.8m.com

تماس با بهار طبیعت:

bahare_tabiat@yahoo.com

 

 

اطلاعیه

با مشاهده هر گونه تخلفات زیست محیطی،اعم از تخلفات :آلوده نمودن محیط زیست طبیعی یا محیط زیست انسانی،تخریب طبیعت و محیط زیست،حیوان آزاری،فروش و نگهداری  غیر مجاز و غیر قانونی حیوانات،شکاروصید غیرمجاز و زنده گیری وحوش، تخریب محیط زیست ومنابع طبیعی و جنگل و مرتع،ازبین بردن رستنیها.......

حامیان حیوانات و حیات وحش می توانند موارد تخلف را از طریق شماره تماس ارتباطات مردمی ۱۵۴۰ اطلاع دهند.

موارد فوق به استناد مواد 10 و 11 قانون شکار و صید جمهوری اسلامی ایران و ماده 679 قانون مجازات اسلامی جرم محسوب ، ومتخلفین مستوجب تحت تعقیب و مجازات قانونی قرار می گیرند.

از نظر قانونی کارواش از منازل مسکونی چقدر باید فاصله داشته باشد ؟ و اگر از طرف صاحب کارواش اذیت وآزاری به خانواده‌ها شود چه کار باید کرد؟

 

هر چند بنا بر نظر بعضی حقوقدانان تکالیف قانونی درخصوص برخورد با واحدهای آلاینده به موجب ماده 9 قانون حفاظت و بهسازی محیط‌زیست، همچنین به استناد ماده 11 و تبصره ذیل ماده 10 قانون موصوف،به سازمان حفاظت محیط زیست محول شده است، لیکن بنا بر استدلال دیگر حقوقدانان رسیدگی به این موضوع براساس بند 20 ماده‌ 55 قانون شهرداری‌هاجلوگیری از ایجاد و تأسیس تمامی اماکنی که به نحوی موجب بروز مزاحمت برای ساکنان شهر می‏شوند، جزو وظایف شهرداری‌ها گنجانده شده و شهرداری‌ها را مکلف کرده تا از تاسیس کارگاه‌ها، گاراژهای عمومی، تعمیرگاه‌ها، مراکز دامداری و به‌طور کلی تمامی مشاغلی که به نحوی برای ساکنان شهر ایجاد مزاحمت می‌کنند، جلوگیری کند لذا پیشنهاد می‌شود در بدو امر شکایت خود را در شهرداری و سازمان حفاظت محیط‌زیست مطرح و سپس موضوع را به‌عنوان مزاحمت (از جنبه کیفری) در دادسرای محل وقوع جرم و تحت عنوان رفع مزاحمت (از جنبه حقوقی) در محاکم حقوقی مورد پیگیری قرار دهید.

جریمه بوق بی جا 300 هزار تومان

قانون،علیه رفع آلودگی صوتی

تعیین نرخ آلودگی صوتی، بررسی لایحه هوای پاک ، ماده 29 این لایحه بر مقوله آلودگی صوتی متمرکز است. این ماده می گوید هرگونه آلودگی صوتی به وسیله منابع ثابت و متحرک، ممنوع است و جریمه هایی که برای ایجادکنندگان این آلودگی ها تعیین شده است در مقایسه با گذشته، افزایشی محسوس داشته است

بوق بزنی

آلودگی صوتی اگر از سوی منابع ثابت باشد، جریمه نقدی از یک تا دو میلیون تومان دارد، اما اخم این قانون به منابع متحرک تولیدکننده آلودگی صوتی، هم جدی است.نیروی انتظامی در تبصره یک ماده 29، مکلف شده است راننده وسیله نقلیه موتوری را که به گوش دیگران آسیب می زند در اولین جلسه 100 هزار تومان، در دومین جلسه 200 هزار تومان و در سومین جلسه 300 هزار تومان جریمه کند. در تبصره دوم همان ماده 29 قید شده است که آیین نامه اجرایی این ماده باید در مدت سه ماه از تاریخ ابلاغش تهیه شود و به تصویب هیات وزیران برسد.بر اساس ماده 31 قانون هوای پاک، ناجا و یگان حفاظت از محیط زیست، دو مسئول اصلی برای برخورد با واحدهای آلاینده هستند و وظیفه دارند به عنوان ضابطان دادگستری برای برخورد با واحدهای آلوده کننده، آستین بالا بزنند، اما در این میان مسلما ناجا و بخصوص پلیس راهور، مسئولیت بیشتری دارد.منبع اصلی آلودگی صوتی در شهرها، وسایل نقلیه متحرک مانند موتورسیکلت ها و خودروها هستند و در رتبه دوم، ساخت و سازها و واحدهای صنعتی آلاینده قرار دارند. مردم با این قانون به کودکانشان نیز می آموزند که بدانند بوق، وسیله سلام و احوالپرسی یا خداحافظی نیست؛ هیچ کس حق ندارد برای لذت یا ایجاد هیجان یا ترس، اگزوز وسیله نقلیه اش را دستکاری کند یا از بوق های نامتعارف و غیراستاندارد مثل صدای حیوانات یا شیپور استفاده کند

اصل 50 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران : هر فعالیت اقتصادی وغیر اقتصادی که تخریب غیر قابل جبران بر محیط زیست وارد کند ممنوع است

 

خطاب به شکارچیان و همه کسانی که به نگهداری ظالمانه حیوانات اصرار دارند، بگویید:

 

کسی که انگشتش روی یک ماشه است و می خواهد آن را بچکاند چه چیزی عایدش می شود بجز جسد غرق در خون یک حیوان، آیا دیدن این صحنه لذت دارد؟ از همه کسانی هم که حیوانات را در قفس نگه می دارند، می پرسم اگر شما را از زن و بچه هایتان جدا کنند و به جایی دور ببرند چه کار خواهید کرد؟

 

 

شورای عالی غیر محیط زیست!

 

به اعتقاد کارشناسان، تصمیم شورای عالی محیط زیست درباره تغییر مرز مناطق حفاظت شده علمی نیست

 

بر اساس مصوبه شورای عالی محیط زیست، قسمت هایی از مناطق حفاظت شده کشور به دلیل مشکلاتی که برای دستگاه های مختلف به وجود آورده از حالت حفاظتی خارج و بخش های دیگری از عرصه های سرزمینی به مجموعه مناطق حفاظت شده، افزوده شده است. اما به اعتقاد کارشناسان چون در تعیین محدوده مناطق حفاظت شده، ارزش های اکولوژیکی آنها برای قرار گرفتن در درجه حفاظتی مد نظر قرار می گیرد، این که بخشی از مناطق حفاظت شده به دلیل مزاحمت برای دیگر دستگاه ها از مجموعه حفاظتی خارج شود، اقدامی نادرست است. برخلاف این، شورای عالی محیط زیست به عنوان بالاترین نهاد تصمیم ساز در این حوزه، به نفع توسعه رای داده است. این شورا در شرایطی تصمیم به تغییر مرز مناطق حفاظت شده گرفته که ایران امروز، با مشکلات عدیده زیست محیطی نظیر ریزگردها و خشکسالی دست و پنجه نرم می کند و بحران های زیست محیطی بر روال زندگی عادی مردم سایه افکنده است. این اقدام شورای عالی محیط زیست، شوکی بزرگ به مجموعه محیط زیست کشور وارد کرده است.چند روز پیش، یعنی دوم اسفند امسال جلسه شورای عالی محیط زیست به ریاست رئیس جمهور تشکیل شد. در این جلسه درباره تجدید نظر در برخی مناطق حفاظت شده کشور که مشکلاتی را برای بخش های مختلف به وجود آورده اند، بحث و تبادل نظر انجام شد. با تصمیم اعضای شورای عالی محیط زیست قرار شد سطح بعضی از این مناطق حفاظت شده، در نقاط مختلف کشور افزایش یا کاهش داشته باشد. همچنین با توجه به ایراد سازمان بازرسی کل کشور به اضافه شدن 11 منطقه حفاظت شده کشور در دوران دولت نهم، بدون مجوز شورای عالی محیط زیست و نیاز به تصویب این مناطق در این شورا، اعضا پس از بررسی با اجماع نظر این مناطق را مورد تصویب قرار دادند.

 

نتیجه گیری کارشناسان در رابطه با عواقب وخیم این تصمیم گیری:

 

هدف، زمین خواری است، قرار است همه چیز را به هم بریزند چراکه به دنبال زمین خواری هستند. مناطق حفاظت شده ای که واگذار می کنند، قبلا هیچ دخل و تصرفی در آنها نشده است. می خواهند مرز را تغییر دهند تا در آن معدن کاری و... انجام شود و زمین ها را بفروشند.متاسفانه باید منتظر انقراض کامل حیات وحش و منابع طبیعی و ..... باشیم.

 

حفظ زیستگاه حیات وحش، اولویت دنیا

 

 

از دست دادن زیستگاه های حیات وحش، یکی از بزرگ ترین تهدیدهای محیط زیست و تنوع زیستی است. فعالیت های مختلف انسانی، بخش اعظمی از زیستگاه های حیات وحش کره زمین را به خطر انداخته است که می تواند موجب نابودی تنوع زیستی در دنیا شود. به همین دلیل در کشورهایی که اهمیت این مساله را درک کرده اند، برنامه های مختلفی به منظور حفظ زیستگاه های حیات وحش ترتیب داده شده است.

 

کانادا

 

در کانادا به زیستگاه های حیات وحش اهمیت بسیاری داده می شود. دولت برای مناطق روستایی و مناطق شهری، قوانینی به منظور حفظ محیط زیست گونه های جانوری و همچنین گیاهی ترتیب داده است. کشاورزی در مناطقی که تنوع زیستی آن در خطر است، بسیار محدود است. همچنین در برخی مناطق به منظور حفظ آرامش حیوانات و تولیدمثل آنها، تدابیری در نظر گرفته شده تا هیچ کس اجازه ورود به این مکان ها را نداشته باشد. بعلاوه در زمینه قطع درختان نیز محدودیت هایی وجود دارد و فقط در محدوده هایی که دولت تعیین کرده است، می توان به چنین اقدامی دست زد. از طرفی مناطق شهری بیشترین صدمه را به زیستگاه حیات وحش می زنند. دولت با بررسی دقیق، بخش هایی از مناطق شهری را که نیاز به حفظ و مراقبت دارند، تعیین کرده و اجازه هیچ نوع فعالیت انسانی از جمله ساخت و ساز را در آن مناطق نمی دهد.

 

فنلاند

 

فنلاند که یکی از ثروتمندترین کشورهای صنعتی جهان است برای حفظ زیستگاه های گونه های مختلف زیستی و همچنین سالم نگه داشتن محیط زیست، سرمایه گذاری های عظیمی انجام داده است. یکی از اقدامات این کشور حفظ جنگل هاست و نسبت به گذشته حساسیت بیشتری در این زمینه نشان می دهد و اجازه قطع بی رویه درختان را نمی دهد. در ضمن مناطق زیستی مهم حیوانات را از تمام فعالیت های انسانی محفوظ نگه داشته است. البته افزایش گردشگر در این کشور باری اضافی بر دوش محیط زیست محسوب می شود، اما دولت از درآمد حاصل از گردشگری، تسهیلات مراقبتی از محیط زیست و زیستگاه های حیوانات را تامین می کند. البته مناطق شهری فنلاند هنوز بسیار کم است و بیشتر مناطق این کشور، روستایی است و دولت به منظور حفظ زیستگاه حیوانات و گونه های گیاهی می کوشد ساختمان سازی را نزدیک زیرساخت های ضروری بنا کند و محل زندگی گونه های مختلف جانوری و گیاهی را دستخوش تغییرات عمده نکند. به دلیل سرمای بسیار فنلاند، کشاورزان به استفاده انواع آفت کش ها مجبور نیستند، اما همان مقدار کم مورد استفاده هم می تواند اکوسیستم این کشور را به خطر اندازد، زیرا مواد شیمیایی در هوای سرد براحتی و به طور طبیعی تجزیه نمی شود و اثرشان باقی می ماند. به همین دلیل تنها برخی از مواد شیمیایی که به دقت مورد آزمایش قرار گرفته اند، استفاده می شود. به این ترتیب خطرات احتمالی نسبت به اکوسیستم حذف می شود.

 

مالزی

 

در مالزی به موجب قانونی که در سال 1997 تصویب شد، مدیریت و محافظت از زیستگاه های جانوری و گیاهی بهتر صورت می گیرد. در این قانون بسیاری از زیستگاه های در خطر که نابودی آنها موجب از میان رفتن تنوع زیستی و محیط زیست های طبیعی می شود، به طور کل از تمام فعالیت های انسانی از جمله شکار، قطع درختان یا ساخت و ساز دور ماند. دولت به موجب این قانون به حفظ یکپارچگی و تنوع زیستی طبیعت پرداخت. البته برای کنترل جمعیت برخی از زیستگاه های جانوری، مجوز شکار صادر اما شکار در مناطق پرخطر را کاملا محدود کرده است و در ضمن شرایط زیستی مناسبی برای زاد و ولد گونه های مختلف جانوری در خطر درنظر گرفته است. به عنوان مثال، اجازه ورود افراد به این مناطق داده نمی شود. همچنین بسیاری از زیستگاه های مهم را به پارک تبدیل کرده و به این ترتیب آنها را از هر نوع فعالیت انسانی دور نگه داشته است.

 

هند

 

هند هفتمین کشور بزرگ جهان و دومین کشور بزرگ در آسیاست و تنوع زیستی بیولوژیکی فراوانی دارد. این کشور از منابع طبیعی، جنگل های سبز، منابع ماهی فراوان و... برخوردار است، اما سال ها مدیریت غلط در این کشور موجب از بین رفتن بخش عظیمی از زیستگاه های جانوری و گیاهی این کشور شده است و انواع حیوانات از پرندگان، پستانداران، خزندگان و دوزیستان در خطر انقراض قرار گرفته اند. به همین دلیل این کشور به مراقبت از حیوانات در معرض خطر مانند ببر، فیل، لاک پشت و زیستگاه های جانوری مهم این کشور روی آورده است. در این زمینه قوانین مختلفی وضع کرده که به موجب آن بیشتر این زیستگاه ها به پارک های ملی تبدیل و هر نوع فعالیت انسانی در این مکان ها ممنوع شده است. همچنین در برابر تخلف ها، مجازات سنگینی اعمال و در ضمن تمام زمین های مرطوب این کشور جزو مناطق حفاظت شده محسوب شده اند. در زمینه قطع درختان و تولید الوار قوانین بسیار سختی تنظیم شده است. در مورد آلودگی محیط زیست حیوانات و همچنین آب مورد نیاز آنها نیز قوانینی تنظیم شده و با ترفندهای مختلف جلوی آلودگی زیستگاه های جانوری و گیاهی را نیز گرفته است. معدنکاوی نیز در مناطق حفاظت شده ممنوع است.

 

ایالات متحده

 

زیستگاه های حیوانات در خطر در آمریکا بشدت توسط سیستم قانونی تحت کنترل است. کنگره آمریکا، برخی فعالیت های انسانی را که موجب انقراض گونه های جانوری و البته گیاهی می شود، محدود کرده است. بسیاری از زیستگاه های مهم این کشور به پارک های ملی و مناطق حفاظت شده، تبدیل و در این مناطق هیچ نوع شکاری مجاز نیست و ورود انسان به این مناطق کاملا کنترل شده صورت می گیرد. در ضمن به منظور حفظ زیستگاه های آبی هر نوع قایق سواری، ماهیگیری و فعالیت هایی از این دست در مناطق حفاظت شده، ممنوع است و قوانین سختی برای آنها وضع شده و استفاده از آفت کش ها در کشاورزی به دلیل این که عوارض جبران ناپذیری روی محیط زیست می گذارد، بشدت کنترل شده و اجازه استفاده از هر نوع آفت کشی داده نمی شود. مدیریت آب نیز تحت کنترل است و دولت به موجب قوانینی از آلوده شدن آب ها به دلیل فعالیت های انسانی پیشگیری می کند

 

منبع:

 

www.globinmed.com