انسان و طبیعت

محیط زیست طبیعی و انسانی - قوانین و مقررات - استانداردهای زیستمحیطی - فناوری اطلاعات

انسان و طبیعت

محیط زیست طبیعی و انسانی - قوانین و مقررات - استانداردهای زیستمحیطی - فناوری اطلاعات

راز زیبایی این جانوران در حیات وحش

                                                      به نام خداوند بخشنده مهربان  

 

 

 

درباره نویسنده واهداف وبلاگ (Habib_Maheri Environmental Engineer )

حبیب ماهری کارشناس مهندسی محیط زیست، با تجربه، عاشق طبیعت ایران زمین هستم وهدفم بالا بردن فرهنگ زیست محیطی جامعه از طریق فراهم کردن اطلاعات مورد نیاز است. این وبلاگ سعی دارد، مسایل زیست محیطی را مورد نقد وبررسی قراردهد

آزمایشگاه شیمی آب (مرجع و معتمد) سازمان حفاظت محیط زیست

آنالیز و اندازه گیری

پارامترها:

(PH,COD,BOD,TDS,TSS,EC,DO)

قلیائیت کل(کربنات و بیکربنات)

سختی کل،کلسیم،منیزیم،کدورت،دترجنت،کلراید،فسفات،آمونیاک،سولفات،نیترات

ونیتریت.

بخش هوا- منابع ثابت: NO,NO2,CO,CO2,O2,NOx,SO2,CxHy,H2S

منابع سیار: PM10

 

Web Site

http://bahare-tabiat.blogfa.com

http://bahare-tabiat.blogsky.com

http://www.maheri.8m.com

تماس با بهار طبیعت:

bahare_tabiat@yahoo.com

 

 

اطلاعیه

با مشاهده هر گونه تخلفات زیست محیطی،اعم از تخلفات :آلوده نمودن محیط زیست طبیعی یا محیط زیست انسانی،تخریب طبیعت و محیط زیست،حیوان آزاری،فروش و نگهداری  غیر مجاز و غیر قانونی حیوانات،شکاروصید غیرمجاز و زنده گیری وحوش، تخریب محیط زیست ومنابع طبیعی و جنگل و مرتع،ازبین بردن رستنیها.......

حامیان حیوانات و حیات وحش می توانند موارد تخلف را از طریق شماره تماس ارتباطات مردمی ۱۵۴۰ اطلاع دهند.

موارد فوق به استناد مواد 10 و 11 قانون شکار و صید جمهوری اسلامی ایران و ماده 679 قانون مجازات اسلامی جرم محسوب ، ومتخلفین مستوجب تحت تعقیب و مجازات قانونی قرار می گیرند.

از نظر قانونی کارواش از منازل مسکونی چقدر باید فاصله داشته باشد ؟ و اگر از طرف صاحب کارواش اذیت وآزاری به خانواده‌ها شود چه کار باید کرد؟

 

هر چند بنا بر نظر بعضی حقوقدانان تکالیف قانونی درخصوص برخورد با واحدهای آلاینده به موجب ماده 9 قانون حفاظت و بهسازی محیط‌زیست، همچنین به استناد ماده 11 و تبصره ذیل ماده 10 قانون موصوف،به سازمان حفاظت محیط زیست محول شده است، لیکن بنا بر استدلال دیگر حقوقدانان رسیدگی به این موضوع براساس بند 20 ماده‌ 55 قانون شهرداری‌هاجلوگیری از ایجاد و تأسیس تمامی اماکنی که به نحوی موجب بروز مزاحمت برای ساکنان شهر می‏شوند، جزو وظایف شهرداری‌ها گنجانده شده و شهرداری‌ها را مکلف کرده تا از تاسیس کارگاه‌ها، گاراژهای عمومی، تعمیرگاه‌ها، مراکز دامداری و به‌طور کلی تمامی مشاغلی که به نحوی برای ساکنان شهر ایجاد مزاحمت می‌کنند، جلوگیری کند لذا پیشنهاد می‌شود در بدو امر شکایت خود را در شهرداری و سازمان حفاظت محیط‌زیست مطرح و سپس موضوع را به‌عنوان مزاحمت (از جنبه کیفری) در دادسرای محل وقوع جرم و تحت عنوان رفع مزاحمت (از جنبه حقوقی) در محاکم حقوقی مورد پیگیری قرار دهید.

جریمه بوق بی جا 300 هزار تومان

قانون،علیه رفع آلودگی صوتی

تعیین نرخ آلودگی صوتی، بررسی لایحه هوای پاک ، ماده 29 این لایحه بر مقوله آلودگی صوتی متمرکز است. این ماده می گوید هرگونه آلودگی صوتی به وسیله منابع ثابت و متحرک، ممنوع است و جریمه هایی که برای ایجادکنندگان این آلودگی ها تعیین شده است در مقایسه با گذشته، افزایشی محسوس داشته است

بوق بزنی

آلودگی صوتی اگر از سوی منابع ثابت باشد، جریمه نقدی از یک تا دو میلیون تومان دارد، اما اخم این قانون به منابع متحرک تولیدکننده آلودگی صوتی، هم جدی است.نیروی انتظامی در تبصره یک ماده 29، مکلف شده است راننده وسیله نقلیه موتوری را که به گوش دیگران آسیب می زند در اولین جلسه 100 هزار تومان، در دومین جلسه 200 هزار تومان و در سومین جلسه 300 هزار تومان جریمه کند. در تبصره دوم همان ماده 29 قید شده است که آیین نامه اجرایی این ماده باید در مدت سه ماه از تاریخ ابلاغش تهیه شود و به تصویب هیات وزیران برسد.بر اساس ماده 31 قانون هوای پاک، ناجا و یگان حفاظت از محیط زیست، دو مسئول اصلی برای برخورد با واحدهای آلاینده هستند و وظیفه دارند به عنوان ضابطان دادگستری برای برخورد با واحدهای آلوده کننده، آستین بالا بزنند، اما در این میان مسلما ناجا و بخصوص پلیس راهور، مسئولیت بیشتری دارد.منبع اصلی آلودگی صوتی در شهرها، وسایل نقلیه متحرک مانند موتورسیکلت ها و خودروها هستند و در رتبه دوم، ساخت و سازها و واحدهای صنعتی آلاینده قرار دارند. مردم با این قانون به کودکانشان نیز می آموزند که بدانند بوق، وسیله سلام و احوالپرسی یا خداحافظی نیست؛ هیچ کس حق ندارد برای لذت یا ایجاد هیجان یا ترس، اگزوز وسیله نقلیه اش را دستکاری کند یا از بوق های نامتعارف و غیراستاندارد مثل صدای حیوانات یا شیپور استفاده کند

اصل 50 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران : هر فعالیت اقتصادی وغیر اقتصادی که تخریب غیر قابل جبران بر محیط زیست وارد کند ممنوع است

 

راز زیبایی این جانوران در حیات وحش

 

چیزهای زیادی در دنیا وجود دارد که ما آنها را زیبا می‌دانیم، اما مساله این است که نمی‌توانیم علت یا چرایی دقیق زیبایی را بیان کنیم. برای مثال یک حیوان ممکن است از نظر یک فرد زیبا و از نظر دیگری زشت باشد. لابد شما هم شنیده‌اید که برخی از حیوانات برای جذب جنس مخالف زیبا هستند. البته این را هم به یاد داشته باشید که زیبایی حیوانات لزوما همیشه خوب نیست. برای مثال پرنده‌ای با پرهای رنگارنگ و زیبا می‌تواند برای شکارچیان هم جذابیت بیشتری داشته باشد. در هر صورت دانشمندان معتقدند زیبایی حیوانات اغلب یک عامل حیاتی برای بقای آنهاست.در ادامه شما را با پنج نمونه از زیباترین حیوانات در طبیعت وحشی آشنا می‌کنیم.

 

شب‌پره غروب آفتاب

 

Madagascan sunset moth(Chrysiridia rhipheus)

 

شب‌پره غروب آفتاب از راسته موسوم به پروانه‌سانان، از گونه‌های زیبایی است که اغلب کلکسیون‌داران به دنبال آن هستند. الگوی نامتقارن رنگ‌ها روی پرهای این شب‌پره به نوعی حاصل تداخل‌های نوری و پراکنش نور از روی بال‌های منحنی‌شکلش است. طول بین دو بال باز این شب‌پره حدود 11 سانتی‌متر است و افراد ناوارد هم اغلب آنها را با پروانه‌ها اشتباه می‌گیرند. زیرا رنگ‌آمیزی زیبا، دم‌ها و عادت استراحت این شب‌پره با بال‌های عمودی شکل پروانه‌ها را تداعی می‌کند. رنگ‌های هشداردهنده روی بال‌های این شب‌پره به شکارچیان این حس را منتقل می‌کند که این حیوان سمی است. از طرفی شفیره آنها به نوعی شبیه اجسام بیجان است. مردم ماداگاسکار که این شب‌پره در کشور آنها یافت می‌شود، این باور قدیمی را دارند که این شفیره‌ها در اصل روح مردگان آنها را در خود دارند.

 

ببرها

 

The tiger (Panthera tigris )

 

ببر بزرگ‌ترین و در عین حال جذاب‌ترین گربه‌سان درشت‌جثه است که طول آن می‌تواند بالغ بر سه متر و وزن آن نیز بالغ بر 300 کیلوگرم باشد. طول عمر ببرها بیش از 26 سال است. هر شش زیرگونه ببرها (بنگال، سیبری، سوماترایی، مالایایی، هندوچین و جنوب چین) جزو گونه‌های در معرض خطر هستند و جمعیت آنها رقمی کم‌تر از 4000 فرد تخمین زده شده است. ببرهای بنگال معمول‌ترین و ببرهای سیبری بزرگ‌‌ترین زیرگونه ببرها هستند. خاستگاه اولیه ببرها آسیای جنوب‌شرقی است و در هندوستان، جنوب‌شرقی آسیا و شرق روسیه یافت می‌شوند. ببر گربه‌سانی است که در آفریقا وجود ندارد.تا به حال به این فکر کرده‌اید که چرا بدن ببرها راه‌راه است؟ علت این شکل متفاوت آنها با گربه‌سانانی همچون پلنگ‌ها، تفاوت در نوع زیستگاه است. از آنجا که زیستگاه‌ ببرها علفزارهای بلند و درختزارهاست، در نتیجه پوشش استتاری آنها هم با دیگر گربه‌سانان فرق می‌کند. در پشت گوش ببرها دو لکه سفید وجود دارد که در وهله نخست این ذهنیت را در بیننده تداعی می‌کند که صورت ببر به سمت بیننده است در حالی که این طور نیست.

 

 

قورباغه دارت سمی

 

The poison dart frog (Dendrobates azureus)

 

قورباغه‌های سمی در جنگل‌های بارانی آمریکای مرکزی و جنوبی زیست می‌کنند. طول بدن آنها بین 5/1 تا 6 سانتی‌متر متغیر است. مردم بومی آمریکا از سم این قورباغه‌ها در گذشته برای پرتاب دارت‌های سمی استفاده می‌کردند و به همین دلیل به آنها دارت سمی گفته می‌شود. سم این قورباغه‌ها از نظر علمی مورد مطالعه قرار گرفته و تحقیقات نشان داده می‌تواند باعث شل‌شدن ماهیچه‌ها، کاهش اشتها و تحریک قلب شود. رنگ شفاف بدن آنها نیز درست مانند شب‌پره غروب آفتاب باعث می‌شود شکارچیان طبیعی از آنها پرهیز کنند، زیرا ترس از سمی بودن را ایجاد می‌کند. حدود 175 گونه قورباغه سمی در دنیا وجود دارد که آنچه در تصویر می‌بینید، تنها یک گونه از آنهاست. تفاوت گونه‌های مختلف نیز اغلب بر مبنای رنگ و اندازه بدن است.

 

مرغ بهشتی دم‌چلچله‌ای

 

Swallow-tailed hummingbird (Eupetomena macroura)

 

مرغ‌های بهشتی دم‌چلچله‌ای در نواحی شرقی و مرکزی آمریکا زیست می‌کنند. ترجیح زیستگاهی آنها مناطق نیمه‌باز با درختان معدود، نواحی ساحلی و باغ‌هاست. اما جالب اینجاست که از نواحی پردرخت جنگلی بشدت پرهیز می‌کنند. دم مرغ بهشتی دم‌چلچله‌ای بسیار زیبا و شبیه چنگال است و نیمی از بدن 16 سانتی‌‌متری‌اش را تشکیل می‌دهد. رنگ پر و بال آنها مخلوطی از سبز، آبی و بنفش است. مرغ‌های بهشتی می‌توانند در هر ثانیه 20 بار مداوم بال بزنند و این باعث مانورهای دیدنی هنگام تغذیه از شهد گل‌ها می‌شود. یک خصلت غیرقابل باورشان هم این است که نسبت به سایر پرندگان حالت تهاجمی دارند و با شیرجه‌هایی قرقی‌وار به دشمنان خود حمله‌ور می‌شوند.

 

پلنگ برفی

 

Snow leopard (Panthera uncia)

 

پلنگ‌های برفی به دلیل پوست ضخیم به رنگ سفید، متمایل به زرد و خاکستری‌شان و در عین‌حال صورت و هیکل بی‌نقص‌شان به زیبایی شهره هستند. رژیم غذایی اصلی آنها کل و بز و قوچ و میش است، اما از جوندگان و پرندگان هم تغذیه می‌کنند. جمعیت آنها در کل قلمروشان بسیار نادر و کم است. این طور تخمین زده می‌شود که جمعیت پلنگ‌های برفی در طبیعت وحشی بین 3500 تا 7000 فرد باشد. در حال حاضر بین 600 تا 700 پلنگ برفی هم در باغ‌وحش‌های دنیا نگهداری می‌شود. یک علت عدم قطعیت در مورد تعداد آنها در طبیعت خجالتی بودن‌شان است. زیستگاه پلنگ‌های برفی ارتفاعات 2900 تا 5000 متری کوهستان‌های مرکزی آسیاست. قلمروی آنها کشورهای افغانستان، قزاقستان، نواحی شمالی روسیه تا هندوستان و بخش‌های شرقی چین را دربرمی‌گیرد. چین به تنهایی حدود 60 درصد از زیستگاه پلنگ‌های برفی را به خود اختصاص داده است. متاسفانه پلنگ‌های برفی از بخش‌های خاصی از کشور مغولستان که در اصل قلمرو تاریخی آنها بوده برای همیشه ناپدید شده‌اند.

 

منابع:

 

owlcation.com و defenders.org