انسان و طبیعت

محیط زیست طبیعی و انسانی - قوانین و مقررات - استانداردهای زیستمحیطی - فناوری اطلاعات

انسان و طبیعت

محیط زیست طبیعی و انسانی - قوانین و مقررات - استانداردهای زیستمحیطی - فناوری اطلاعات

گردشگری پاییزی

                                         به نام خداوند بخشنده مهربان  

 

 

 

درباره نویسنده واهداف وبلاگ (Habib_Maheri Environmental Engineer )

حبیب ماهری کارشناس مهندسی محیط زیست، با تجربه، عاشق طبیعت ایران زمین هستم وهدفم بالا بردن فرهنگ زیست محیطی جامعه از طریق فراهم کردن اطلاعات مورد نیاز است. این وبلاگ سعی دارد، مسایل زیست محیطی را مورد نقد وبررسی قراردهد

آزمایشگاه شیمی آب (مرجع و معتمد) سازمان حفاظت محیط زیست

آنالیز و اندازه گیری

پارامترها:

(PH,COD,BOD,TDS,TSS,EC,DO)

قلیائیت کل(کربنات و بیکربنات)

سختی کل،کلسیم،منیزیم،کدورت،دترجنت،کلراید،فسفات،آمونیاک،سولفات،نیترات

ونیتریت.

بخش هوا- منابع ثابت: NO,NO2,CO,CO2,O2,NOx,SO2,CxHy,H2S

منابع سیار: PM10

 

Web Site

http://bahare-tabiat.blogfa.com

http://bahare-tabiat.blogsky.com

http://www.maheri.8m.com

تماس با بهار طبیعت:

bahare_tabiat@yahoo.com

 

 

اطلاعیه

با مشاهده هر گونه تخلفات زیست محیطی،اعم از تخلفات :آلوده نمودن محیط زیست طبیعی یا محیط زیست انسانی،تخریب طبیعت و محیط زیست،حیوان آزاری،فروش و نگهداری  غیر مجاز و غیر قانونی حیوانات،شکاروصید غیرمجاز و زنده گیری وحوش، تخریب محیط زیست ومنابع طبیعی و جنگل و مرتع،ازبین بردن رستنیها.......

حامیان حیوانات و حیات وحش می توانند موارد تخلف را از طریق شماره تماس ارتباطات مردمی ۱۵۴۰ اطلاع دهند.

موارد فوق به استناد مواد 10 و 11 قانون شکار و صید جمهوری اسلامی ایران و ماده 679 قانون مجازات اسلامی جرم محسوب ، ومتخلفین مستوجب تحت تعقیب و مجازات قانونی قرار می گیرند.

از نظر قانونی کارواش از منازل مسکونی چقدر باید فاصله داشته باشد ؟ و اگر از طرف صاحب کارواش اذیت وآزاری به خانواده‌ها شود چه کار باید کرد؟

 

هر چند بنا بر نظر بعضی حقوقدانان تکالیف قانونی درخصوص برخورد با واحدهای آلاینده به موجب ماده 9 قانون حفاظت و بهسازی محیط‌زیست، همچنین به استناد ماده 11 و تبصره ذیل ماده 10 قانون موصوف،به سازمان حفاظت محیط زیست محول شده است، لیکن بنا بر استدلال دیگر حقوقدانان رسیدگی به این موضوع براساس بند 20 ماده‌ 55 قانون شهرداری‌هاجلوگیری از ایجاد و تأسیس تمامی اماکنی که به نحوی موجب بروز مزاحمت برای ساکنان شهر می‏شوند، جزو وظایف شهرداری‌ها گنجانده شده و شهرداری‌ها را مکلف کرده تا از تاسیس کارگاه‌ها، گاراژهای عمومی، تعمیرگاه‌ها، مراکز دامداری و به‌طور کلی تمامی مشاغلی که به نحوی برای ساکنان شهر ایجاد مزاحمت می‌کنند، جلوگیری کند لذا پیشنهاد می‌شود در بدو امر شکایت خود را در شهرداری و سازمان حفاظت محیط‌زیست مطرح و سپس موضوع را به‌عنوان مزاحمت (از جنبه کیفری) در دادسرای محل وقوع جرم و تحت عنوان رفع مزاحمت (از جنبه حقوقی) در محاکم حقوقی مورد پیگیری قرار دهید.

جریمه بوق بی جا 300 هزار تومان

قانون،علیه رفع آلودگی صوتی

تعیین نرخ آلودگی صوتی، بررسی لایحه هوای پاک ، ماده 29 این لایحه بر مقوله آلودگی صوتی متمرکز است. این ماده می گوید هرگونه آلودگی صوتی به وسیله منابع ثابت و متحرک، ممنوع است و جریمه هایی که برای ایجادکنندگان این آلودگی ها تعیین شده است در مقایسه با گذشته، افزایشی محسوس داشته است

بوق بزنی

آلودگی صوتی اگر از سوی منابع ثابت باشد، جریمه نقدی از یک تا دو میلیون تومان دارد، اما اخم این قانون به منابع متحرک تولیدکننده آلودگی صوتی، هم جدی است.نیروی انتظامی در تبصره یک ماده 29، مکلف شده است راننده وسیله نقلیه موتوری را که به گوش دیگران آسیب می زند در اولین جلسه 100 هزار تومان، در دومین جلسه 200 هزار تومان و در سومین جلسه 300 هزار تومان جریمه کند. در تبصره دوم همان ماده 29 قید شده است که آیین نامه اجرایی این ماده باید در مدت سه ماه از تاریخ ابلاغش تهیه شود و به تصویب هیات وزیران برسد.بر اساس ماده 31 قانون هوای پاک، ناجا و یگان حفاظت از محیط زیست، دو مسئول اصلی برای برخورد با واحدهای آلاینده هستند و وظیفه دارند به عنوان ضابطان دادگستری برای برخورد با واحدهای آلوده کننده، آستین بالا بزنند، اما در این میان مسلما ناجا و بخصوص پلیس راهور، مسئولیت بیشتری دارد.منبع اصلی آلودگی صوتی در شهرها، وسایل نقلیه متحرک مانند موتورسیکلت ها و خودروها هستند و در رتبه دوم، ساخت و سازها و واحدهای صنعتی آلاینده قرار دارند. مردم با این قانون به کودکانشان نیز می آموزند که بدانند بوق، وسیله سلام و احوالپرسی یا خداحافظی نیست؛ هیچ کس حق ندارد برای لذت یا ایجاد هیجان یا ترس، اگزوز وسیله نقلیه اش را دستکاری کند یا از بوق های نامتعارف و غیراستاندارد مثل صدای حیوانات یا شیپور استفاده کند

اصل 50 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران : هر فعالیت اقتصادی وغیر اقتصادی که تخریب غیر قابل جبران بر محیط زیست وارد کند ممنوع است

 

گردشگری پاییزی


برای گردشگری در پاییز بیشتر از هر چیز سفر به مناطقی جذاب است که دست‌کم یکی از این دو ویژگی را داشته باشند: اول این که جایی برویم که بتوان تنوع رنگ‌های خزان کرده درختان را از سبز روشن و زرد و نارنجی و ارغوانی و قرمز و سرخ در کنار هم تماشا کرد و با تمام وجود از تماشای نقاشی طبیعت لذت برد. بسیاری از جنگل‌ها و دریاچه‌ها و آبگرم‌هایی که اطرافشان جنگلی وجود دارد جزو این دسته‌اند.

 

دوم این‌که منطقه‌ای باشد که عمدتا در دیگر فصول سال به واسطه سرما یا گرمای زیاد، امکان سفر نداشته باشد و پاییز بهترین زمان برای سفر تلقی شود. بسیاری از کویرها و ریگزارهای ایران که تابستان بسیار گرم و زمستان‌های بسیار سرد دارند نیز با این حساب در این فهرست قرار می‌گیرند. در ادامه مروری خواهیم داشت بر 7 منطقه منتخب که علاوه بر تهران از بسیاری از نواحی مرکزی ایران دسترسی نسبتا مطلوبی دارند و زیبایی و لطافت هزار رنگ پاییز را می‌توان در آنها حس کرد.

 

جنگل مازیچال

 

بهشتی به نام مازیچال در ابتدای جاده کلاردشت به عباس‌آباد وجود دارد که پاییز هر سال دنیایی از رنگ‌های شاد پاییزی را در خود تدارک می‌بیند. منطقه‌ای نسبتا مرتفع و مشرف بر کوه‌های پوشیده با جنگل که وقتی به انتهای آن برسید می‌توانید خط ساحلی دریای مازندران را در صورت مه‌آلود نبودن و صاف بودن آسمان در کیلومترها دورتر تماشا کنید. از آنجا که هیچ تابلویی در ابتدای جاده خروجی منتهی به جنگل وجود دارد برای پیداکردن جاده ورودی، بهترین کار این است که از اپلیکیشن گوگل مپ استفاده کنید یا از مردم محلی کمک بگیرید. ابتدای آبان بهترین فرصت است و هر چه به پایان پاییز نزدیک شوید، به علت برف‌گرفتگی مسیر، رانندگی در جنگل کمی دشوار می‌شود. هر چند در اواخر آبان و اوایل آذر، برگ درختان در مازیچال رنگارنگ‌تر شده است و تماشایش جذاب‌تر است. در این صورت بهتر است با خودروهای شاسی‌بلند به جنگل بروید، یا تجربه رانندگی در مسیرهای جنگلی شیب‌دار و برف‌گرفته را با زنجیرچرخ داشته باشید.

 

کویر مصر

 

روستای مصر که تا دو دهه پیش کمتر کسی نامش را شنیده بود، به لطف برنامه‌های توانمندسازی جوامع محلی و همت ساکنانش، حالا به یکی از پرطرفدارترین مقاصد کویری ایران تبدیل شده است. این روزها تقریبا اکثریت قریب به اتفاق ساکنان این روستا که در نزدیک جندق در مسیر جاده دامغان به نایین واقع شده است، به طرق مختلف از مسیر گردشگری و خدمات‌دهی به گردشگران معیشت خود را می‌گذرانند. ریگزارهای بکر، رمل‌ها و ماسه‌بادی‌های چین‌خورده و بسیار تماشایی و مناظر کم‌نظیر کویری در کنار سکوت و آرامشی که در مناطق دور از شهر نصیب شهرنشینان خسته می‌شود، زیر آسمان بسیار پرستاره‌ای که به قول گردشگران می‌شود شب‌ها ستاره‌هایش را یکی یکی با دست چید از مهم‌ترین جذابیت‌های روستای مصر و همین‌طور فرحزاد و عروسان در نزدیکی‌اش است. گرمای شدید هوا در تابستان و سرمای شدید در زمستان، پاییز را زمان مناسبی برای سفر به مصر می‌کند.

 

دریاچه شورمست

 

در مسیر جاده تهران به قائمشهر یا همان جاده فیروزکوه، دنیایی از عجایب گردشگری را می‌توان پیدا کرد. یکی از آنها دریاچه شورمست است که در فاصله‌ای نسبتا کم با جاده قرار گرفته است. اگر از تهران سفر می‌کنید، در فاصله حدود 3 کیلومتری پل سفید، می‌توانید تابلوهای خروجی جاده شورمست را پیدا کنید. با ورود به خروجی جاده و دنبال کردن تابلوهای راهنما، با طی مسافتی در حدود 3 کیلومتر به دریاچه‌ای زیبا می‌رسید که در فصل پاییز در میان انبوهی از درختان رنگارنگ خزان کرده جا خوش کرده است. هر عکسی که اینجا بگیرید به کارت پستالی فراموش نشدنی تبدیل خواهد شد!


دریاچه اوان و الموت

 

برای توصیف زیبایی‌های تاریخی و طبیعی منطقه الموت، می‌توان کتاب‌ها نوشت، اما در میان همه آنها قطعا حساب جداگانه‌ای برای دریاچه اوان باید باز کرد. برای سفر باید خود را به قزوین برسانید و از میدان مینودر (فلکه غریب‌کش) وارد جاده الموت شوید. جاده‌ای شگفت‌انگیز با مناظری بدیع که با بیش از 520 پیچ، سرانجام به قلعه تاریخی حسن صباح در روستای گازرخان می‌رسید. در مسیر گازرخان، وقتی از روستای دیکین گذر کردید، تابلوی مسیر خروجی دریاچه اوان را خواهید دید. وقتی پا در این مسیر گذاشتید و به پیش رفتید، نرسیده به دریاچه از بالای جاده می‌توانید نمای پرشکوه پاییزی آن را در میان انبوهی از درختان صنوبر و تبریزی سر به فلک کشیده تماشا کنید. لذت سوارشدن بر قایق‌های پدالی این دریاچه هم وصفی مجزا دارد. پیشنهاد می‌کنیم آخر هفته‌ها راهی اوان نشوید که بسیار شلوغ است. یک روز مرخصی از کار در وسط هفته، قطعا تجربه شیرینی از سفر به سرزمین اسرارآمیز و هزاررنگ الموت و دریاچه اوان آن نصیب‌تان خواهد کرد.

 

آبگرم لاویج در جنگل کشپِل

 

در استان مازندران و شهرستان نور در نزدیکی چمستان، آبگرم کم‌نظیری به نام لاویج در میان درختان پارک جنگلی هزار رنگ کشپِل در پاییز قرار گرفته است. تأسیسات آبگرم به صورت دوش‌های خصوصی و وان عمومی در مقایسه با بسیاری از آبگرم‌های مشابه از نظر شرایط بهداشتی در وضع بهتری است و تجربه خوبی از آبتنی در آبگرم نصیبتان خواهد کرد. امکانات اقامتی و سوئیت‌های متعددی هم در منطقه به خدمات‌دهی مشغولند. با این حال باتوجه به امنیت نسبتا خوب پارک جنگلی کشپل، پیشنهاد می‌کنم در قالب یک سفر خانوادگی با تعداد نفرات حدود 10 تا 15 نفر به جنگل بروید، پتو و کیسه خواب و لباس گرم و چادر مسافرتی هم همراه داشته باشید و شب را در مناطق جنگلی نزدیک به آبگرم در چادر بگذرانید.

برای تهیه آتش از میان چوب‌های خشک ریخته بر کف زمین استفاده کنید و پیش از روشن کردن آتش، اطراف را از وجود برگ و چوب پاک کنید تا خدای نکرده تفریح یکشبه شما، زمینه‌ساز سانحه آتش‌سوزی در جنگل نشود. از شکستن ساقه‌های تر درختان و آسیب به جنگل عمیقا پرهیز کنید. در این صورت قطعا سکوت و آرامش شب و شکوه طلوع آفتاب از میان شاخ و برگ درختان جنگل خزان‌دیده کشپل به خاطره‌ای فراموش نشدنی برایتان تبدیل خواهد شد.

 

وسایل ضروری برای گردشگری در پاییز

 

بادگیر، کاپشن سبک، چتر، کفش مناسب برای پیاده‌روی با پوشش گورتکس، یک دست لباس خنک برای گردش در روز و یک دست لباس گرم زمستانی برای اقامت و پیاده‌روی در شب، چراغ قوه، کرم ضدآفتاب و از همه مهم‌تر دوربین عکاسی ترجیحا با لنزها و فیلترهای مختلف و مجهز به کیف و روکش مقاوم در برابر بارندگی ازجمله مهم‌ترین وسایلی است که باید برای گردشگری پاییزی به همراه داشته باشید

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد